FunX

Radio.nl: FunX wil evenementenfrequentie in Almere gebruiken

  1. Newschevron right
  2. Radio.nl: FunX wil evenementenfrequentie in Almere gebruiken
FunX wil van 24 april tot en met 7 mei uit gaan zenden op een evenementenfrequentie in Almere. Op 29 april komt koningin Beatrix op bezoek in de stad en het publieke urbanstation wil er verslag van gaan doen. Het uitzenden vanuit Almere is onderdeel van de City Tour waardoor de zender uiteindelijk grootstedelijke frequenties hoopt te krijgen. In december 2005 schreef FunX een brief naar de Tweede Kamer waarin ze frequenties in de grote steden claimden. Volgens het station zijn er in Nederland genoeg frequenties die niet gebruikt worden.


De eerste stad die de City Tour aandeed was Groningen. Daar deed FunX verslag van het Noorderslag Festival. Volgens directeur Willem Stegeman is dat erg goed bevallen. “We hebben een goed signaal afgegeven aan de politiek. We werkten samen met de lokale RTV OOG en dat is prima gegaan. Wij zijn ook geen bedreiging voor lokale omroepen. Wij willen ons alleen maar profileren als een lokaal station, omdat wij onze doelgroep daardoor beter kunnen bereiken.” In Almere gaat FunX niet alleen verslag doen van het bezoek van koningin Beatrix, maar ook van de dodenherdenking (4 mei) en van bevrijdingsdag (5 mei).

Het is de bedoeling dat de City Tour ook nog andere steden uit de top 10 van grootste agglomeraties in Nederland gaat bezoeken. Te denken valt aan steden als Tilburg/Breda, Eindhoven, Arnhem/Nijmegen, Groningen en Enschede. Stegeman: “We zijn momenteel bezig met het zoeken naar evenementen die bij FunX passen. De Nijmeegse vierdaagse is dus geen optie voor ons. Noorderslag was een geweldige mogelijkheid, omdat we daar ook vertegenwoordig waren met ons eigen podium. We willen niet geforceerd op zoek gaan naar evenementen om alleen maar uit te kunnen zenden.”

Stegeman is ervan overtuigd dat het signaal naar de politiek helder is. “Wij hebben ze nu de keuze gegeven. Kies je voor antwoord 1, dan zeg je dat FunX een goed initiatief is. Als je antwoord 2 kiest, dan kies je voor nee omdat je denkt dat je het niet kunt maken tegenover andere stations. Wij willen in ieder geval niet afgescheept worden met de dooddoener dat er geen frequenties zijn, want dat heeft Groningen wel bewezen. Daar was een evenementenfrequentie op 101,4 FM beschikbaar, maar uiteindelijk kregen we de 105,5 FM. Er worden daar dus gewoon twee frequenties niet gebruikt.”

FunX bijna landelijk op de kabel

FunX is inmiddels bijna in heel Nederland te ontvangen, want sinds deze week heeft kabelmaatschappij Essent de zender opgenomen in haar aanbod in Friesland (91.4 FM), Noord-Brabant (97.0 FM) en Limburg (eveneens 97.0 FM). Alleen in Drenthe en een deel van Groningen is FunX niet op de kabel te ontvangen.

Bron: Radio.nl

Ster advertentie
Ster advertentie