FunX

Kofi over derde inbraak bij L'ORIGINE: "Opgeven is voor ons geen optie"

foto: Instagram: @kofikoboefoto: Instagram: @kofikoboe
  1. Newschevron right
  2. Kofi over derde inbraak bij L'ORIGINE: "Opgeven is voor ons geen optie"

Het kledingmerk L'ORIGINE uit Amsterdam is onlangs voor de derde keer in korte tijd slachtoffer geworden van een inbraak. Kofi Koboe, de 27-jarige oprichter van het merk, vertelt in gesprek met FunX dat het incident veel impact gehad heeft op zijn leven. "Ik was er echt kapot van, maar we zullen niet opgeven. Onze community helpt ons door deze moeilijke periode heen."

Vertrouwen geschaad

Bij de laatste inbraak zijn er spullen met zowel emotionele als financiële waarde gestolen. Hoeveel de schade precies is, wil Kofi niet in geld uitdrukken. Maar uit zijn verhaal blijkt dat het in ieder geval gaat om meer dan 10.000 euro. "Er is van alles meegenomen. Van unieke samples tot andere populaire items. Maar het ergste is gewoon dat je vertrouwen weggenomen is."

Quote

Ik kwam letterlijk mijn bed niet meer uit.

Kofi

Derde inbraak in korte tijd

Kofi, die het merk in 2015 oprichtte, heeft twee keer eerder te maken gehad met een inbraak. Dat gebeurde in 2019 voor het eerst in zijn vorige winkel en daarna nog eens bij zijn opslaglocatie. "Ik ben best wel een positief ingesteld persoon. Toen vond ik het ook vervelend, maar had ik beide keren zoiets van: oké, het is gebeurd. We moeten dit opvangen en gewoon doorgaan."

Na de laatste inbraak kwam de tegenslag echter harder aan. "Ik was er ziek van en kwam letterlijk mijn bed niet meer uit. Het was echt zwaar, man." Kofi voelde zich verslagen en kon niet verklaren waarom hij steeds met dit soort situaties te maken kreeg. "Je bent met positieve dingen bezig en probeert iets moois neer te zetten. Maar het lijkt dan alsof het me niet gegund is. Het voelt nu bijna alsof je een doelwit bent en sommige mensen niet willen dat je vooruit komt."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Kwetsbaar opstellen

Kofi plaatste afgelopen week een video op Instagram om zijn volgers te laten weten dat L'ORIGINE opnieuw getroffen was door een inbraak. "Het is de eerste keer dat ik in de winkel ben sinds er is ingebroken", vertelt hij in de video. "Die shit had een hele zware impact op me. Ik zeg je eerlijk: de afgelopen dagen heb ik niet kunnen slapen."

Voor de 27-jarige oprichter van het merk was het niet makkelijk om de video te delen. "Ik probeer altijd sterk te blijven en mijn eigen dingen op te lossen, want je hebt ergens een bepaalde trots. Maar ik heb gemerkt dat je daar ook aan onderdoor kunt gaan. Kracht zit soms ook in jezelf kwetsbaar durven op te stellen en je emoties te delen. Ik zie dat dat mensen met elkaar verbindt."

Quote

De steun van onze community heeft me de kracht gegeven om door te gaan.

Kofi

Community

Dat het delen van zijn emoties mensen dichterbij elkaar brengt, heeft Kofi zelf kunnen ervaren. Zijn community is namelijk een inzamelingsactie gestart om hem door deze moeilijke periode heen te helpen. "Ik wil Kwame Agyeman Jr sowieso bedanken voor het opzetten van de actie. Dat doet me heel veel. Ik zat er helemaal doorheen, maar zag toen dat mensen me keihard steunden, supportive berichten stuurden en geld doneerden."

Door zijn community realiseerde Kofi zich dat er ook veel love in zijn omgeving is. "Het heeft me de kracht gegeven om door te gaan en me geholpen om mezelf te herpakken. Dankzij hen wil ik weer 'doorpushen' en denk ik niet meer aan opgeven. Dat is gewoon geen optie." Voor de oprichter van L'ORIGINE betekent het niet dat iedereen geld moet doneren. "Ik heb zoveel liefde gekregen en dat is voor mij ook heel belangrijk. Iedereen helpt op zijn eigen manier."

Er samen sterker uitkomen

De actie van zijn omgeving heeft Kofi, die met zijn merk het verhaal naar buiten wil brengen van gebeurtenissen die hem als persoon gemaakt hebben, alleen maar meer laten beseffen hoe belangrijk het is dat je er voor je mensen bent. "Het maakt me supertrots dat we in deze moeilijke periode zo voor elkaar klaarstaan. Wij zijn een merk van de community en voor de community. We zullen forever samen blijven bewegen."

Door zijn verhaal te delen, hoopt Kofi anderen te inspireren die ook te maken hebben met tegenslagen. "Wees niet bang om hulp te vragen. Uiteindelijk zijn de mensen in je omgeving degenen die je kunnen helpen. Community is waar het allemaal om draait. We moeten elkaar weer omhoog brengen en gaan er samen alles aan doen om hier sterker uit te komen."

foto: Privéfoto

Kwame Agyeman Jr en Kofi Koboe

Ster advertentie
Ster advertentie