FunX Amsterdam

Blinde Glarissa (18) geslagen door jongeren in de trein: "Ik was doodsbang"

foto: TikTok @glarissaa_
  1. Newschevron right
  2. Blinde Glarissa (18) geslagen door jongeren in de trein: "Ik was doodsbang"

Glarissa is afgelopen week belaagd door een groep jongeren in de trein. Ze reisde alleen terug naar huis vanaf haar bijbaantje in Amsterdam. Wat ze niet verwachtte is dat een groep jongeren het op haar gemunt had en plotseling naar haar uithaalde. "Ze stond te trillen op haar benen."

Geslagen in de trein

In een TikTok-video legt Glarissa uit hoe ze op een woensdagavond vanuit Amsterdam met de trein naar huis ging. Ze zat eerst in haar eentje in een coupé, totdat er een groepje jongeren verscheen. En toen ging het mis, vertelt ze in haar video. "Eén van hen sloeg me keihard op mijn schouder, terwijl ik daar gewoon bij het raam zat. Ik was helemaal in shock en dacht echt: what the f*ck." In een interview met De Telegraaf vertelt Glarissa ook dat de jongeren propjes naar haar gooiden en haar intimideerden door met de groep om haar heen te gaan staan. "Op dat moment durfde ik er niet wat van te zeggen of naar iemand te bellen, omdat ik bang was dat ze m’n telefoon af zouden pakken", vertelt ze in het interview. De 18-jarige heeft gelukkig niets overgehouden aan het incident, maar was "doodsbang en ontzettend geschrokken".

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

"Het ergste wat je als moeder vreest, is uitgekomen"

De jongeren zijn later uitgestapt, maar het kwaad was al geschied. Haar moeder Radiya heeft Glarissa uiteindelijk opgevangen en trof haar dochter helemaal geëmotioneerd aan. "Ze was compleet overstuur en stond nog te trillen op haar benen. We waren beiden volledig van slag door wat haar was overkomen", aldus Radiya tegen De Telegraaf. Glarissa's moeder is ook ontzettend geraakt over wat haar dochter is overkomen. Zij is juist zo trots op het feit dat Glarissa zelfstandig kan reizen. "Het ergste wat je als moeder vreest, is nu uitgekomen en daar ben ik heel boos en verdrietig om. Als ouder doe je je best om je kinderen zelfstandig op te voeden en los te laten. Zeker als je dochter kwetsbaar is, wil je dat goed doen. Tot nu toe was het altijd goed gegaan en dat gun je iedereen", aldus Radiya.

Glarissa wil het incident het liefst van zich afzetten en probeert er niet meer aan terug te denken. Daarnaast wordt ze overladen door een hoop lieve reacties, zoals: "Goed dat je dit deelt" en "Wat erg dat je dit hebt meegemaakt!". Glarissa en Radiya hebben het incident gemeld bij zowel de politie als de NS en kunnen nu helaas niets anders doen dan afwachten, totdat het bekend wordt wie de daders zijn.

Ster advertentie
Ster advertentie