Entertainment

14-jarige rapper Lil Tuda doodgeschoten in Chicago

foto: Twitter: @TheSource
  1. Newschevron right
  2. 14-jarige rapper Lil Tuda doodgeschoten in Chicago

De opkomende rapper Lil Tuda is afgelopen zaterdagmiddag doodgeschoten in Chicago. Het schietincident vond plaats in het westen van de Amerikaanse stad waar hij op dat moment met een vriend was. De rapper was slechts 14 jaar oud.

In het hoofd geraakt

Volgens ABC 7 Chicago werd Timothy Lockhart, zoals Lil Tuda in het echt heette, in het hoofd geraakt door een kogel. Tijdens de schietpartij raakte ook een vriend van de rapper zwaargewond nadat hij meerdere schotwonden opliep. De twee werden met spoed naar het ziekenhuis gebracht, waar Lil Tuda dood werd verklaard. Zijn vriend verkeert nog altijd in levensgevaar.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

'Niet gelukkig'

Andrew Holmes, een bekende activist in Chicago, noemt het overlijden van Lil Tuda een tragedie. "Ik ben totaal niet gelukkig nu. Waarom vieren we Vaderdag en Juneteenth? Praat pas tegen me wanneer we dit wapengeweld kunnen stoppen en de daders in hechtenis hebben genomen", aldus Holmes. "Hoe moeten hun vaders en moeders nu gelukkig zijn? Hoe moeten hun familieleden gelukkig zijn? Dit is fout. Berecht de daders."

De politie in Chicago doet momenteel onderzoek naar het schietincident en geeft geen verdere informatie over de zaak. Tot zover zijn er nog geen aanhoudingen verricht.

Ster advertentie
Ster advertentie