Entertainment

Arts en dealers gearresteerd in onderzoek naar dood 'Friends'-acteur Mathew Perry

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Arts en dealers gearresteerd in onderzoek naar dood 'Friends'-acteur Mathew Perry

Een arts en verschillende drugsdealers zijn gearresteerd in verband met het overlijden van de acteur Matthew Perry. Volgens TMZ zijn de arts en de dealers gearresteerd op verdenking dat zij de ketamine van de Friends-ster hebben verstrekt. In oktober 2023 werd de drugs hem namelijk fataal en overleed Perry aan de “acute effecten van ketamine".

Meerderen gearresteerd in zaak Matthew Perry

Minstens één arts en meerdere dealers zijn door de politie in hechtenis genomen. Hun identiteit is niet bekendgemaakt en het is onduidelijk of ze al zijn aangeklaagd.

Verschillende wetshandhavingsinstanties hebben huiszoekingen uitgevoerd waarbij computers, telefoons en andere apparaten in beslag zijn genomen. Hiermee proberen ze vast te stellen wie van de verdachten verantwoordelijk is voor het toedienen van de fatale dosis aan Matthew Perry. De Friends-acteur werd bewusteloos aangetroffen in de jacuzzi van zijn huis in Los Angeles. De doodsoorzaak werd later vastgesteld als een overdosis aan ketamine.

'Friends'-acteurs reageren op dood Matthew Perry

Twee dagen na het plotselinge overlijden van Matthew Perry, namen de andere hoofdrolspelers uit Friends de tijd om een statement te maken. Jennifer Aniston (Rachel), Courtney Cox (Monica), Lisa Kudrow (Phoebe), Matt LeBlanc (Joey) en David Schwimmer (Ross), lieten in een gezamenlijk statement weten dat ze kapot zijn van het verlies: "We waren meer dan alleen castleden. We zijn een familie. Er is zoveel te zeggen, maar nu nemen we de tijd om te rouwen en dit enorme verlies te verwerken." De acteurs lieten later weer van zich horen: "Als en wanneer we daartoe in staat zijn. Voor nu zijn onze gedachten en liefde bij Matty's familie, zijn vrienden en iedereen op de wereld die van hem hield."

Ster advertentie
Ster advertentie