Entertainment

Europapa-regisseur Véras Fawaz: “Joost Klein schreeuwde tegen mijn assistent”

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Europapa-regisseur Véras Fawaz: “Joost Klein schreeuwde tegen mijn assistent”

Ondanks zijn diskwalificatie voor de finale van Eurovisie Songfestival heeft Joost Klein zich in binnen- en buitenland ontpopt tot een grote artiest. Het succes van het nummer Europapa staat symbool voor Joost Kleins glansrijke carrière. Inmiddels staat de video van Europapa al op 37 miljoen views. Volgens Véras Fawaz, de regisseur van de video, ging het maakproces van de video niet zonder slag of stoot. "We hadden veel ruzies op set."

Niet tevreden over clip

In de podcast The Bigger Picture onthulde Véras Fawaz dat Joost Klein, ondanks hun lange vriendschap, niet de makkelijkste is om mee te werken. Zo gaf Fawaz aan dat hij veel ruzies had met Klein over de clip. Volgens de regisseur zou de 26-jarige artiest vaak boos zijn geweest op de set. Hierover zei Fawaz: "Joost heeft pas een paar uur voordat de clip uitkwam laten weten dat hij de clip mooi vond. Daarvoor vond hij de clip alleen maar kut en gaf hij meermaals aan dat hij hem niet uit wilde brengen."

Sfeer op set

Op de Europapa-set was de sfeer niet altijd evengoed, zo onthult Fawaz. Zo zou Joost vaak boos zijn geworden op de assistent-regisseur van Fawaz. Dat terwijl de regisseur voor gratis en voor niets op de set stond. Fawaz vertelde in The Bigger Picture dat hij niet te spreken was over het gedrag van Joost. "Tegen een assistent-regisseur die voor nul euro op de set staat, kun je gewoon niet schreeuwen. Dat heb ik ook tegen Joost gezegd." Daarnaast gaf de Europapa-regisseur te kennen dat hij zelf ook niets heeft verdiend aan de video. "Sterker nog: het kost mij alleen maar geld."

Controlfreak

Véras Fawaz gaf te kennen dat Joost Klein een enorme controlfreak is. "Dat is zijn grootste kracht en zijn zwakte. Het maakt het lastig om samen met hem dingen te maken, dat kan denk ik iedereen in zijn omgeving beamen." Toch kleven er niet alleen maar nadelen aan die eigenschap volgens de regisseur. "Tegelijkertijd maakt het hem ook zo goed."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Diskwalificatie

Joost Klein werd vorige maand gediskwalificeerd voor de finale van het Eurovisie Songfestival omdat hij een slaande beweging zou hebben gemaakt naar een cameravrouw. Volgens Fawaz kwam dat scenario hem goed uit. Hij is van mening dat Klein er als absolute winnaar uit is gekomen ondanks zijn Eurovisie Songfestival diskwalificatie. "Eurovisie Songfestival is toch wel cringe. Het feit dat hij dan wordt gediskwalificeerd is dan toch wel stoer. Dit was een betere uitkomst dan winnen."

Ster advertentie
Ster advertentie