Entertainment

'Creed'-acteur Jonathan Majors gearresteerd op verdenking van mishandeling

foto: AFP
  1. Newschevron right
  2. 'Creed'-acteur Jonathan Majors gearresteerd op verdenking van mishandeling

Acteur Jonathan Majors (33), die momenteel te zien is in de nieuwe Creed-film, is dit weekend in New York opgepakt op verdenking van mishandeling. Hij werd gearresteerd nadat een 30-jarige vrouw het alarmnummer belde en aangaf door hem te zijn geïntimideerd, mishandeld en gewurgd. Het onderzoek naar de zaak loopt nog.

'Volledig onschuldig'

Volgens Jonathans advocaat is er bewijs dat aantoont dat de acteur "volledig onschuldig" is. "Hij heeft niets gedaan", meldde zijn woordvoerder aan AP. "We kijken ernaar uit om zijn naam te zuiveren en dit op te lossen." Later liet advocate Priya Chaudhry nog weten dat Jonathan waarschijnlijk "slachtoffer is geworden van een woordenwisseling met een vrouw die hij kent" en dat het incident te wijten is aan "de vrouw die een emotionele crisis had".

De vrouw in kwestie zou haar beschuldigingen inmiddels hebben ingetrokken. "We zijn snel bezig met het verzamelen en presenteren van het bewijsmateriaal en verwachten dat de aanklachten snel worden ingetrokken", aldus Chaudhry. "Dit bewijs bevat videobeelden van het voertuig waarin het incident plaatsvond, getuigenverklaringen het meest belangrijke: twee geschreven verklaringen van de vrouw die de beschuldigingen deed."

Politiebureau

Volgens de politie liep het vermeende slachtoffer lichte verwondingen op aan haar hoofd en nek en werd ze die dag naar het ziekenhuis gebracht.

Jonathan Majors werd zaterdag overgebracht naar een politiebureau in New York. Inmiddels is hij weer vrijgelaten en in mei wordt hij in de rechtbank verwacht.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Rollen

Jonathan Majors is naast Creed III momenteel ook te zien in de Marvel-film Ant-Man and the Wasp: Quantumania. Eerder speelde hij onder andere rollen in de series Loki en Lovecraft Country en de films Devotion, The Harder They Fall en White Boy Rick.

Ster advertentie
Ster advertentie