Entertainment

Lil Tay over haar vader: "Hij doet er alles aan om te voorkomen dat ik zijn gewelddadigheid blootleg"

foto: Pexels
  1. Newschevron right
  2. Lil Tay over haar vader: "Hij doet er alles aan om te voorkomen dat ik zijn gewelddadigheid blootleg"

De naam Lil Tay is waarschijnlijk niet aan je aandacht ontsnapt. De afgelopen weken werden platforms als X en TikTok overspoeld met nieuws over de 16-jarige influencer. Het bericht over haar vermeende overlijden zorgde voor enorme verwarring, maar de gebeurtenissen die daarop volgden, waren nog schokkender. In een recente video op Instagram beweert ze dat haar vader er alles aan doet om haar het zwijgen op te leggen.

Swatting

In een reeks Instagram-video’s is te zien hoe politieagenten bij haar huis staan. Volgens de influencer zou ze door haar vader, Chris Hope, geswat zijn. Dit houdt in dat iemand de politie afstuurt nadat ze een valse aangifte hebben gedaan over een misdrijf. Volgens Tay zou haar vader dit hebben gedaan om haar te intimideren.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Internetsensatie

Lil Tay, wiens echte naam Claire Eileen Qi Hope is, werd op 9-jarige leeftijd in 2018 enorm populair op sociale media. Met haar video’s waarin ze pronkt met luxueuze auto’s, huizen en dure designerkleding kwam ze snel in de schijnwerpers te staan. Het duurde echter niet lang voordat ze een lading kritiek over zich heen kreeg.

Zo claimde ze op 9- jarige leeftijd dat ze al miljoenen dollars had verdiend, maar velen trokken dit later in twijfel. Ook werden haar ouders ervan beschuldigd haar gedrag op sociale media aan te sporen. Ondanks haar groeiende fame verdween ze, nadat de heftige voogdijstrijd tussen haar ouders bekend werd. Vijf jaar lang liet de influencer niks van zich horen.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Overlijdensbericht

Het internet was dan ook in totale shock toen vorige maand een plotseling en tragisch overlijdensbericht opdook op haar Instagrampagina. Fans van de influencer deelden hun diepe verdriet over dit nieuws. Echter, werden ze later opnieuw verrast toen Lil Tay dezelfde avond nog verscheen in een video om duidelijk te maken dat zij en haar broer nog springlevend zijn. Ze beweert dat het verhaal van hun dood een leugen is van haar vader, die ze op haar Instagram-profiel als "racistisch en vrouwonvriendelijk" bestempelt.

Afgelopen zondag deelde ze uiteindelijk het hele verhaal via een Instagram live-sessie. Zo beweerde ze tijdens de livestream dat haar vader een rechtszaak begon om controle te krijgen over haar financiën. Ook zou haar vader met verschillende vrouwen seks hebben gehad voor haar neus. Ze benoemt één incident waar haar vader en zijn assistente seks hadden in het bed waar zij lag en de vrouw haar vasthield.

Clout of echt?

Hoewel velen hun steun betuigen, zijn er nog steeds twijfels over het verhaal van de jonge ster. Die twijfels werden verder gevoed toen ze afgelopen zondag haar nummer Sucker 4 Green uitbracht. "Haar dood lijkt een publiciteitsstunt te zijn voor haar muzikale carrière," deelde een gebruiker op X.

Ster advertentie
Ster advertentie