Bizzey: "Ik ben heel gedreven omdat ik bang ben om skeer te worden"
- News
- Bizzey: "Ik ben heel gedreven omdat ik bang ben om skeer te worden"
Bizzey is een druk bezette man, maar ook hij moet het rustig aan doen vanwege de coronamaatregelen. Genoeg tijd dus voor een uitgebreid interview en dat gaf de artiest aan De Volkskrant. Hij vertelde hoe hij de quarantaine beleeft, hoe hij aan zijn gedrevenheid komt en waarom hij financiële onafhankelijkheid zo belangrijk vindt.
Vrije tijd
Bizzey benadrukt dat hij de huidige situatie heel verdrietig vindt, maar zelf wel blij is met alle vrije tijd. "Ik zeg je eerlijk: persoonlijk word ik nu gedwongen tot de verplichte vakantie die ik eigenlijk nodig had. Daar ga ik niet slecht op."
Hij geeft toe dat het voor BN'ers waarschijnlijk makkelijker is om de tijd in quarantaine als een vakantie te zien: "Wij mochten bijvoorbeeld met de kleine in een volledig lege trampolinehal springen. En thuis hebben we de jacuzzi aangezet. We hebben een grote tuin."
Gezonheidsproblemen
De artiest kampte de laatste jaren met gezondheidsproblemen, mede door zijn bizar drukke leven. Ondanks dat het voor hem financieel niet nodig was, bleef hij de afgelopen jaren keihard door werken. "Ik ben heel gedreven omdat ik bang ben om skeer te worden," zegt hij. Inmiddels beseft hij dat hij het ook wel wat rustiger aan kan doen. "Ik heb veel streams en geld op de bank, maar echt succes is spirituele rust en lichamelijk sterk zijn. Dat succes wil ik nu gaan boeken."
Daarbij hoort ook het zorgen voor je lichaam, vindt Bizzey: "Net als een winkel die je netjes houdt, moet ik dat met mijn lijf ook doen. Om er op de persfoto’s een beetje goed uit te zien. Het is ook een goede basis voor alle discipline die je in het leven moet hebben. Niet alles is leuk. Bij trainen ook niet. En daar zet je je dan overheen en dan is het toch lekker. Maar ik vind het ook fijn om voor mijn vrouw niet een of andere uitgezakte gast te zijn. Ik kan er met mijn hoofd niet bij dat sommige mannen van die onontwikkelde armen hebben en dan niet denken: dit moet ik even aanpakken."
Gedreven
Zijn gedrevenheid kreeg hij mee vanuit huis, vertelt Bizzey in het interview. "Ik heb geleerd: hard werken, geen schulden maken." Zijn ouders werkten in een platenzaak en vooral zijn vader nam geen dag vrij: "Later hoor je: die man heeft geen dag in z’n leven niet gewerkt. Die fobie voor schulden heb ik meegekregen."
Bizzey stopte, tot grote ergernis van zijn ouders, al vroeg met school. "Ik zat in de brugklas en ik werd gek bij de gedachte: wauw, ik moet nog zo lang elke dag naar school. Luisteren naar iemand anders. Straks werken, weer luisteren naar iemand anders." Toen hij zestien was, besloot hij zijn eigen weg in te slaan. "Dat ik geen dokter ging worden, was wel duidelijk. Toen ik merkte dat ik muziek kon maken, wist ik: dan is dit mijn weg."
Financieel onafhankelijk
Al op jonge leeftijd wist Bizzey dat hij niet tot zijn 65e voor een baas wilde werken. Hij wilde financiële onafhankelijkheid."Niet denigrerend bedoeld. Ik ben ook wel jaloers op mensen die er vrede mee hebben, lekker gewoon elke avond op de bank met een bord eten tv kijken en de volgende dag weer in de file staan, elke dag exact hetzelfde. Ik kan dat niet", zegt hij. "Ik wilde onafhankelijk zijn. In deze maatschappij betekent geld vrijheid. Daar gaat het me om, niet roem en niet om de mooie spullen."
De vrijheid van geld moet voorkomen dat hij in een machteloze situatie terechtkomt. "Ik vind het altijd eng als iemand een dm stuurt met: die en die heeft kanker en kan alleen worden geholpen in Amerika en we moeten zo veel geld bij elkaar zoeken. Fuck, hoe dan. Als ik nu zou horen dat het zoontje van mijn zus iets ergs had dan zou ik nu, pám, willen handelen. En niet een fucking facebookbericht eruit hoeven sturen."
November
Bizzey wil genoeg verdienen om voor elkaar te krijgen dat ook zijn zoon November én zijn kinderen financieel onafhankelijk zullen zijn. "Zodat hij ook niet wordt geleefd door de maatschappij. Hij moet normen en waarden kennen. Het verschil tussen goed en slecht. En hij moet zijn eigen visie ontwikkelen. Als hij het gewoon lekker vindt om in de rij te staan, moet hij dat maar doen. Maar als hij of zijn kinderen dat willen, moeten ze zich kunnen onttrekken aan de onzin van de maatschappij."
Je kunt het hele interview hier teruglezen.