Entertainment

Snoop Dogg heeft plannen om 'Hood Olympics' op te zetten

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Snoop Dogg heeft plannen om 'Hood Olympics' op te zetten

Snoop Dogg, een van de grootste raplegendes uit de Amerikaanse scene, heeft het idee gehad om een uniek evenement op te zetten: de ‘Hood Olympics’. Dit idee ontstond nadat Snoop als speciale gast aanwezig was op de Olympische Spelen in Parijs 2024, waar hij naar verluidt een flinke zak geld heeft verdiend met zijn verschijningen.

Snoop Dogg en sportevenementen

We weten dat Snoop Dogg en sportevenementen op de een of andere manier toch altijd goed samen gaan. In een recent interview met Entertainment Tonight onthulde Snoop dat hij graag de ‘Hood Olympics’ wil starten, een sportevenement voor atleten die niet de kans krijgen om mee te doen aan de reguliere Olympische Spelen. Volgens Snoop zijn er namelijk talloze mensen uit de ‘hood’ die enorm veel atletisch talent hebben, maar om verschillende redenen nooit op het grote podium terechtkomen.

De 'Hood Olympics'

"Ik wil de Hood Olympics opzetten", vertelde Snoop in het interview. "Er zijn veel gasten uit de wijk die een snelheid van 10.2 kunnen lopen, die hoog kunnen springen, speren kunnen werpen, backflips kunnen doen, goed kunnen zwemmen en over hekken kunnen springen. Snap je wat ik bedoel?"

Snoop benadrukte dat hij deze atleten een kans wil geven, zelfs als ze om bepaalde redenen niet mee kunnen doen aan reguliere competities. "Ik wil het beschikbaar maken voor atleten uit de wijk die misschien bepaalde obstakels hebben, maar die nog steeds erg atletisch zijn en talent hebben."

9 miljoen dollar in 17 dagen

Snoop zit al een tijdje helemaal in de Olympische sferen. Tijdens de Olympische Spelen in Parijs maakte hij verschillende optredens en haalde daar naar verluidt bijna 9 miljoen dollar mee binnen. De rapper was overal aanwezig en werd door de organisatie uitgenodigd om extra aandacht naar het evenement te trekken.

"Volgens berichten verdient Snoop dagelijks zo’n 447.000 dollar voor zijn aanwezigheid op de Spelen. Hij woont en feest in Parijs zonder kosten, allemaal om de Olympische Spelen nog meer onder de aandacht te brengen. Hij is aanwezig bij alle grote Olympische evenementen, en in 17 dagen zal hij bijna 9 miljoen dollar verdienen", meldde een post die Snoop deelde.

Ster advertentie
Ster advertentie