Entertainment

Fat Joe: "Ik heb gelogen in 95% van mijn tracks", verdedigt Young Thug tijdens het RICO-proces

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Fat Joe: "Ik heb gelogen in 95% van mijn tracks", verdedigt Young Thug tijdens het RICO-proces

Fat Joe, een veteraan in de rapgame, heeft onlangs openhartig gesproken over de geloofwaardigheid van zijn lyrics. Tegelijkertijd heeft hij zijn steun uitgesproken voor Young Thug, die momenteel betrokken is bij een bewogen RICO-rechtszaak.

FICTIEVE TEKSTEN

In een interview met Gayle King op CNN, sprak Fat Joe over de situatie van Young Thug. Hij uitte zijn bezorgdheid over het feit dat Thug's lyrics worden gebruikt in de rechtbank. Volgens de veteraan uit de Bronx is dit onrechtvaardig, vooral omdat bekend is dat veel van deze teksten fictief zijn. Over zijn eigen muziek zei Joe dat hij in ongeveer 95 procent van zijn liedjes niet de hele waarheid vertelt.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

"GEWOON CREATIEF BEZIG"

"Ik rap al 30 jaar professioneel – en ik heb in bijna 95 procent van mijn nummers gelogen," verklaarde Joe. "Ik schrijf op basis van hoe ik me die dag voel. Ik ben gewoon creatief bezig. Geen gevangenis zou hoog genoeg kunnen zijn voor de dingen die ik in mijn songs heb gezegd, die allemaal niet waar zijn."

Hij voegde eraan toe: "De officieren van justitie weten dat die teksten niet echt zijn. Ze weten dat het creativiteit is, maar als het hun zaak helpt, zullen ze het gebruiken om deze jongens in de gevangenis te krijgen."

TRULY HUMBLE UNDER GOD

De opmerkingen van Joe zijn een reactie op een openingsverklaring van Brian Steel, de advocaat van Young Thug. Steel betoogde dat Thug's naam een acroniem is voor "Truly Humble Under God." Volgens Steel is zijn cliënt opgegroeid in "een maatschappij vol depressie, wanhoop, hopeloosheid en hulpeloosheid."

Ster advertentie
Ster advertentie