Entertainment

Bizar: Fatman Scoop (53) stort in op podium en overlijdt kort daarna

foto: Shutterstock
  1. Newschevron right
  2. Bizar: Fatman Scoop (53) stort in op podium en overlijdt kort daarna

De Amerikaanse rapper Fatman Scoop, bekend van de wereldhit Be Faithful, is op 53-jarige leeftijd overleden nadat hij instortte tijdens een optreden in Connecticut. Hij werd direct naar het ziekenhuis gebracht, waar hij helaas overleed. De oorzaak van zijn overlijden is nog niet bekendgemaakt.

Be Faithful

Fatman Scoop brak in 2003 door met de internationale hit Be Faithful, die wereldwijd in de top van de hitlijsten stond, waaronder in Groot-Brittannië, Ierland en Australië. Hoewel het nummer in Nederland de 30e plaats behaalde, bleef het jarenlang een favoriet in clubs over de hele wereld. Naast Be Faithful had Fatman Scoop ook succes met de track It Takes Scoop en werkte hij samen met grootheden als Missy Elliott op Lose Control en Mariah Carey op It's Like That. Zijn werk leverde hem drie Grammy Awards op, waaronder twee voor zijn samenwerking met Missy Elliott.

Samenwerkingen met grote namen en televisiecarrière

Naast zijn muzikale carrière was Fatman Scoop ook actief op televisie. Hij begeleidde Britse artiesten in de serie Chancers en had een rol in de animatieserie The Boondocks. In 2015 was hij te zien als deelnemer in Celebrity Big Brother: UK vs USA.

Nadat Fatman Scoop overleed, deelden vrienden en collega's hun verdriet en herinneringen aan de geliefde artiest. Missy Elliott schreef op Instagram over de onvergetelijke impact van zijn stem en energie. "Zijn bijdrage aan de muziekwereld, die mensen overal ter wereld vreugde bracht, zal altijd herinnerd worden", aldus Elliott. Ook de organisatie van het Britse Reminisce Festival, waar hij 7 september nog zou optreden, reageerde geschokt. "Hij was niet alleen een van onze populairste artiesten, maar ook een gekoesterd lid van de Reminisce-familie. Zijn energie en talent zullen enorm gemist worden."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Familie en vrienden herdenken een icoon

Fatman Scoops boekingskantoor MN2S bevestigde zijn overlijden en beschreef hem als een geliefd figuur in de muziekwereld, wiens werk door velen werd gewaardeerd. Zijn familie deelde dat hij niet alleen een wereldberoemde artiest was, maar ook een toegewijde vader, broer en vriend. "Hij was de lach in ons leven, een bron van steun en onwankelbare kracht", aldus de familie.

Ster advertentie
Ster advertentie