Entertainment

Bizar: voormalig tienerster Sean Kingston en zijn moeder riskeren celstraf van twintig jaar

foto: Kathy Hutchins / Shutterstock.com
  1. Newschevron right
  2. Bizar: voormalig tienerster Sean Kingston en zijn moeder riskeren celstraf van twintig jaar

Sean Kingston speelde met zijn muziek een grote rol in de jeugd van vele mensen. Zo was de Amerikaanse artiest rond 2010 erg succesvol met hits zoals Eenie Meenie en Beautiful Girls. Bijna vijftien jaar later is hij minder positief in het nieuws. Zo werd hij samen met zijn moeder in mei opgepakt op verdenking van oplichting van verschillende bedrijven. Nu is dus bekend dat hij en zijn moeder een celstraf van twintig jaar riskeren.

Oplichting

Kingston en zijn moeder genaamd Janice Turner worden aangeklaagd in de rechtbank van Miami. Daar worden ze beschuldigd van grootschalige fraude. Volgens de aanklager zouden ze een plan tot uitvoering hebben gebracht waarbij ze verkopers van luxe voertuigen, sieraden en andere luxeproducten oplichten. Hierbij zouden ze doen alsof ze de producten betaalden, maar volgens de aanklager betaalden de zoon en moeder uiteindelijk geen cent. Op die manier wisten ze voor een miljoen dollar aan producten op illegale wijze te bemachtigen.

Rechtszaak

Volgens de wet in Florida kunnen Sean Kingston en zijn moeder een celstraf van twintig jaar krijgen, mits ze schuldig worden bevonden door de rechter. De aanklager stelt dat de zanger zijn bekendheid gebruikte om snel aan luxeproducten te komen. “Door zijn faam zouden de spullen sneller gegeven worden zonder dat er al te veel vragen gesteld zouden worden”, aldus de aanklager. “Wanneer de facturen binnenkwamen betaalde hij uiteindelijk nooit.”

Het is niet bekend wanneer de rechter een uitspraak zal doen.

Ster advertentie
Ster advertentie