Entertainment

Bella Hadid deelt openhartige gezondheidsupdate: ''Dit heeft me gemaakt tot wie ik ben''

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Bella Hadid deelt openhartige gezondheidsupdate: ''Dit heeft me gemaakt tot wie ik ben''

Bella Hadid heeft zondag op Instagram een eerlijk bericht gedeeld over haar gezondheid. Ze zegt dat ze eindelijk gezond is na meer dan tien jaar met verschillende ziektes, waaronder de ziekte van Lyme.

Ziekte van Lyme

Bella deelde via Instagram dat het leven in een steeds slechter wordende conditie haar tol eiste, terwijl ze tegelijkertijd zichzelf, haar familie en de mensen die haar steunden, trots wilde maken. Ze schreef: ''Om zo verdrietig en ziek te zijn terwijl ik alle zegeningen, privileges, kansen en liefde om me heen had was misschien wel het meest verwarrende ooit.'' Het model heeft 100 dagen lang gestreden tegen de ziekte van Lyme en al 15 jaar met een naar eigen zeggen 'onzichtbare ziekte'.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Positieve instelling

Bella deelde op Instagram enkele foto's van medische documenten en beelden tijdens haar behandeling. Ze koos bewust voor positieve foto's omdat, zoals ze schreef: ''Hoe pijnlijk deze ervaring ook was, de uitkomst is de meest positieve ervaring in mijn leven.'' Uit deze ervaring heeft ze nieuwe vrienden, een nieuwe kijk op het leven en een nieuw perspectief op het leven gekregen. Bella wil haar volgers graag laten weten dat het nu goed met haar gaat en dat ze niets zou willen veranderen aan de situatie of het verleden. Ze schreef: ''Dit heeft me gemaakt tot wie ik vandaag de dag ben.''

Mentale gezondheid

Bella heeft ook haar ups en downs gehad wat betreft haar mentale gezondheid. In 2021 deelde ze eerlijk via Instagram haar verhaal. ''Ik wil dat je weet dat er altijd licht is aan het einde van de tunnel en dat de achtbaan altijd volledig tot stilstand komt. Het heeft me veel tijd gekost om dat te beseffen. Ik heb genoeg momenten van instorting en burn-outs meegemaakt om te weten dat als je hard genoeg aan jezelf werkt en tijd alleen doorbrengt om je trauma's, triggers, vreugdes en routines te begrijpen, je meer leert over je eigen pijn en hoe je ermee kunt omgaan. Dat is alles wat je van jezelf kunt vragen'', aldus Bella.

Hulp bij depressie

Heb jij last van een depressie of andere psychische problemen? Het is heel belangrijk om hierover te praten. Neem contact op met Mind Korrelatie. Zij zijn maandag tot en met vrijdag tussen 09.00 en 21.00 bereikbaar via 0900-1450. Je kunt ook chatten, mailen of WhatsAppen voor advies en hulp via mindkorrelatie.nl.

Ster advertentie
Ster advertentie