Entertainment

Eves Laurent tekent bij Top Notch: "Piratendeals"

foto: FunX
  1. Newschevron right
  2. Eves Laurent tekent bij Top Notch: "Piratendeals"

Eves Laurent slaat de handen ineen met de platenmaatschappij Top Notch. De rapper uit Amsterdam-Zuidoost staat bekend om zijn werk onder zijn eigen label Carte Rosé, waar hij de afgelopen jaren veel successen mee heeft behaald. Denk hierbij aan zijn album De Rosé Achter Het Masker en zijn hit De ploff!.

Eves Laurent tekent bij Top Notch

Eves Laurent en Top Notch hebben het nieuws zojuist gedeeld via social media. In de aankondigingsvideo ondertekent de rapper het contract in het bijzijn van Kees de Koning, de man die het label ooit oprichtte. "PIRATENDEALS!", schrijft Eves Laurent bij de video. Met de hashtag #ALBUMISGEREED maakt de kersverse Top Notch-aanwinst duidelijk dat fans snel nieuwe muziek kunnen verwachten.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Top Notch

De signing is een grote stap voor Eves Laurent, aangezien Top Notch een van de grootste en invloedrijkste spelers is in de Nederlandse hiphopscene. Het platenlabel heeft samenwerkingen op hun naam staan met grote artiesten zoals Frenna, Josylvio, Lijpe en Kevin. Eves Laurent heeft ook eerder samengewerkt met een aantal Nederlandse artiesten, onder wie Frenna, ADF Samski, KM en Adje. De nieuwe samenwerking tussen de Amsterdamse artiest en het platenlabel lijkt een logische stap en vormt zonder twijfel een belangrijke mijlpaal in zijn carrière. Vooral gezien zijn stijgende populariteit en de unieke manier waarop hij zijn straatervaringen in zijn muziek verwerkt​.

Het begin van Eves Laurents carrière

Eves Laurent begon zijn muziekcarrière in 2013 en staat sindsdien bekend om zijn rauwe teksten die vaak het straatleven en criminele activiteiten beschrijven. Samen met vrienden richtte hij het collectief De Fellas op, met wie hij begon te rappen als hobby. Dit groeide uiteindelijk uit tot een serieuzere onderneming met de oprichting van hun eigen label High Paid Fellas Music​.

Eves Laurent veroordeeld na profkraak in Duitsland

Eves Laurent brak een aantal jaar later door en kreeg nationale bekendheid met zijn bijdrage aan de Rotjoch United-track Appelsap 2017, die de Single Top 100 bereikte. In 2018 bracht hij zijn eerste EP Rosé uit, met hits zoals Bandz voor de fam. Zijn stijgende carrière werd echter onderbroken, nadat de artiest in Duitsland werd veroordeeld voor een plofkraak, waar hij vier jaar celstraf voor kreeg. Na twee jaar werd Eves Laurent weer vrijgelaten en uitgezet naar Nederland. Hij zou de resterende twee jaar moeten uitzitten als hij weer terugkeert naar Duitsland.

Nieuwe muziek

Na zijn vrijlating pakte de artiest zijn muziekcarrière weer op en bracht het album Deze is niet voor de charts uit in 2021, met zijn bekendste nummer De ploff!, waarin hij zijn ervaringen met de plofkraak beschrijft. Het meest recente album van Eves Laurent is De Rosé Achter Het Masker en kwam vorig jaar uit.

Ster advertentie
Ster advertentie