Entertainment

Bill Cosby opnieuw door 9 vrouwen aangeklaagd voor seksueel misbruik

foto: EPA
  1. Newschevron right
  2. Bill Cosby opnieuw door 9 vrouwen aangeklaagd voor seksueel misbruik

Nog eens negen vrouwen spannen een zaak aan tegen de 85-jarige Bill Cosby. De vrouwen zouden tussen 1979 en 1992 seksueel zijn misbruikt door de comedian. De nieuwe aanklachten komen bovenop de eerdere verdenkingen van seksueel misbruik, waarvan de meest recente slechts twee weken geleden aan het licht kwam.

Gedrogeerd en misbruikt

Cosby wordt onder andere aangeklaagd door model Janice Dickinson en actrice Lili Bernard. De twee zouden in de jaren negentig mee hebben gespeeld in The Cosby Show. Tijdens deze periode zou er veel misbruik hebben plaatsgevonden in de vaste suite in een hotel van de comedian in de Amerikaanse staat Nevada.

Cosby zou verschillende vrouwen in het hotel hebben uitgenodigd onder valse voorwendselen. Zo vertelde hij ze dat ze een gesprek zouden hebben met Hollywood-producers. Eenmaal daar bleken de producers er niet te zijn en zou Cosby zijn slachtoffers hebben gedrogeerd, om ze vervolgens te misbruiken.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Meerdere beschuldigingen

Het is niet de eerste keer dat Cosby wordt beschuldigd van seksueel misbruik. De comedian is de afgelopen jaren al meerdere keren aangeklaagd. In 2018 werd hij veroordeeld tot een gevangenisstraf. De rechter vond het bewezen dat hij oud-basketbalster Andrea Constand had gedrogeerd en verkracht. In 2021 werd hij alweer vrijgelaten, omdat de aanklager een afspraak had geschonden.

Vorig jaar werd de comedian opnieuw aangeklaagd voor verkrachting en twee weken geleden kwamen er weer verhalen naar buiten over nog een nieuwe beschuldiging. Playboy-model Victoria Valentino bracht naar buiten dat ook zij in 1969 door Coby is gedrogeerd en verkracht.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Schadevergoeding

Alle vrouwen die Cosby de afgelopen maand hebben aangeklaagd, eisen een schadevergoeding. "Cosby heeft zijn enorme macht en roem gebruikt om deze vrouwen te misbruiken", is te lezen in de aanklacht. Door dit machtsmisbruik zouden de vrouwen al jarenlang kampen met posttraumatische klachten. Volgens de advocaat van Cosby zit er een andere reden achter de aanklacht. "De vrouwen zijn vooral uit op veel media-aandacht." Cosby zelf houdt zoals altijd vol onschuldig te zijn.

Ster advertentie
Ster advertentie