Entertainment

Rapper Jay Jay (30) krijgt twee jaar cel voor online oplichtingen

foto: YouTube: ParraTV
  1. Newschevron right
  2. Rapper Jay Jay (30) krijgt twee jaar cel voor online oplichtingen

De Rotterdamse rapper Jay Jay, oftewel Joël S. F. (30) is veroordeeld tot twee jaar cel, vanwege het oplichten van mensen online. Hij had meerdere webshops waar hij merkspullen met korting aanbood. Zo’n tweehonderd mensen hebben hun bestelling nooit ontvangen. Dit meldt Rijnmond.

Jay Jay

De officier van justitie eiste twee weken geleden zes jaar celstraf. De rechtbank heeft donderdag haar vonnis uitgesproken en heeft Jay Jay veroordeeld tot twee jaar cel. Het Openbaar Ministerie wil wellicht nog in hoger beroep gaan, aldus Rijnmond.

Luxeleven

Volgens justitie heeft de rapper ongeveer 125 duizend euro verdiend met zijn oplichtingen. Dit heeft hij vervolgens allemaal uitgegeven aan luxe dingen en deelde het via social media. "De verdachte heeft reisjes gemaakt naar Brazilië, Turkije, Portugal en de Dominicaanse Republiek. In Turkije heeft hij zijn gebit laten opknappen en een haartransplantatie laten verrichten", aldus de officier van justitie. Zijn advocaat pleitte nog voor een taakstraf in plaats van een celstraf, maar dat mocht niet baten.

Het OM gaat er vanuit dat de bestellingen die binnenkwamen via zijn webshops structureel niet zijn geleverd. De recherche heeft met ruim zeventig van de tweehonderd klanten contact gehad en slechts één daarvan vertelde dat diens bestelling was aangekomen.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie