Entertainment

Uzzi was de gelukkige die schoen van IShowSpeed ving: “Iemand bood 5000 euro”

foto: TikTok
  1. Newschevron right
  2. Uzzi was de gelukkige die schoen van IShowSpeed ving: “Iemand bood 5000 euro”

Het is waarschijnlijk niemand ontgaan dat de bekende YouTuber IShowSpeed heel Amsterdam op zijn kop zette. De 19-jarige internetpersoonlijkheid liet middels een livestream zien hoe hij zijn dag doorbracht in de hoofdstad. Dat zorgde ervoor dat jongeren massaal de plekken bezochten waar Speed aanwezig was. Tijdens het schommelen op het dak van de ADAM Toren verloor de YouTuber zijn schoen. Die viel zo’n tachtig meter naar beneden waardoor Uzzi hem kon vangen.

Schoen gevangen

De gekte begon voor Uzzi op het moment dat hij zag dat IShowSpeed in Amsterdam was. "Ik kreeg een melding op mijn telefoon van IShowSpeeds livestream en zag dat hij in Amsterdam was. Op dat moment haalde ik mijn vrienden over om het op te zoeken." Volgens Uzzi waren zijn vrienden in het begin minder enthousiast over het plan. "Mijn vrienden zeiden dat we hem toch niet gingen zien. Misschien alleen een foto dachten ze."

Daar had Uzzi echter geen boodschap aan. Hij wist zijn vrienden over te halen en samen gingen ze naar de ADAM Toren waar IShowSpeed op dat moment schommelde op het dak. "Wij stonden beneden bij de ADAM Toren. Mijn vrienden stonden wat verder van het gebouw af dan ik. Toen zag ik op een gegeven moment iets naar beneden vallen." Op het moment dat Speed op zijn stream aan het schreeuwen was omdat zijn schoen naar beneden was gevallen, was Uzzi er al met de "buit" vandoor. "Ik rende naar de schoen toe en ik trok hem meteen aan. Iedereen juichte met me mee."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Teruggeven schoen

Volgens Uzzi was het echter niet de bedoeling om de schoen te houden. Sterker nog: hij wilde de schoen graag teruggeven. Hierover vertelt Uzzi: "Speed zat op een gegeven moment op een boot in de stad, dus toen zijn we hem gaan volgen met de boot van een vriend van me." Op het moment dat Uzzi en zijn vrienden de boot van IShowSpeed wisten te bereiken, was de politie al op de hoogte van de ontstane chaos. De politie beval Uzzi en zijn vrienden om weg te gaan van Speed.

Uzzi liet het er echter niet bij zitten. Hij probeerde via Instagram contact te zoeken met IShowSpeed en met succes: "Speed kwam in mijn livestream en toen hadden we afgesproken om ergens af te spreken, zodat ik hem zijn schoen terug kon geven." Toch lukte het Uzzi niet om Speed zijn schoen daadwerkelijk te overhandigen. Hierover vertelt Uzzi: "Speed ging eerst een meisje ophalen. Later kreeg hij van een vriend een nieuwe schoen." Kortom: Speed had geen schoen meer nodig dus Uzzi kon hem zelf houden.

"Vijfduizend euro geboden"

Wat is Uzzi eigenlijk van plan met de schoen? Hij vertelt dat hij de schoen op Marktplaats heeft gezet. "Er werden hele hoge bedragen geboden. Het hoogste bod was vijfduizend euro." Ondanks het grote geldbedrag is Uzzi tot de conclusie gekomen dat hij de schoen toch niet gaat verkopen. "Ik vind het toch heel speciaal dat de schoen van IShowSpeed in mijn bezit is."

Ster advertentie
Ster advertentie