Entertainment

Fans lopen weg nadat Dave Chappelle tijdens show opkomt voor Palestijnen

foto: Netflix
  1. Newschevron right
  2. Fans lopen weg nadat Dave Chappelle tijdens show opkomt voor Palestijnen

Dave Chappelle heeft het tijdens zijn show in Boston opgenomen voor Palestina. Niet al zijn fans waren het met hem eens, maar daar had hij maling aan. "De hele wereld kijkt toe terwijl er onschuldige burgers gebombardeerd worden."

Dave Chappelle spreekt zich uit

Op social media gaan berichten rond van fans die in het publiek zaten tijdens Dave Chappelle's show in het TD Garden-stadion. "Het was uitverkocht. Ik denk dat er ongeveer 22.000 mensen waren", schrijft iemand op Twitter. De gebruiker is een van de velen die vertelt dat de comedian van het moment gebruik maakte om te vertellen wat hij vindt van de situatie in Palestina. "Op ongeveer drie kwart van de show zei hij: 'Ik wil even bespreken wat er aan de hand is in Palestina en Israël.'"

Dave begon zijn verhaal met de aanval van Hamas op 7 oktober. "Hij keurde af wat Hamas heeft gedaan, maar vertelde tegelijkertijd dat alles wat daarna gebeurd is misschien nog wel veel erger is." Vooral het feit dat internationale leiders niet ingrijpen, zou bij de comedian voor veel onbegrip zorgen. "Je kunt niet onschuldige burgers doden terwijl de hele wereld zwijgend toekijkt."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

'Shut the f*ck up'

Vervolgens liet iemand in het publiek duidelijk merken dat hij het niet met Dave eens was. "Iemand schreeuwde toen naar hem: 'Shut the f*ck up, Dave', waarna hij boos werd en reageerde met: 'No, you shut the f*ck up.'" De comedian legde vervolgens uit waarom hij de situatie in Palestina maar moeilijk kan accepteren. "Je kunt toch niet tientallen miljarden dollars van mijn land ontvangen om vervolgens onschuldige vrouwen en kinderen te doden? En dan als ik er wat van zeg, kom je naar me toe en zeg je: 'Shut the f*ck up'?"

Dave vervolgde zijn verhaal door de oorlogsmisdaden van Israël te benadrukken. "Kom niet om geld smeken bij Amerika en dan bommen droppen op kinderen. Ze geven onschuldige burgers geen water en elektriciteit meer, maar jij hebt het lef om te betalen voor mijn show en dan tegen mij 'Shut the f*ck up' te zeggen als ik hierover praat?" De mensen die het niet met de comedian eens waren, zouden toen opgestaan zijn en de zaal verlaten hebben.

Het publiek begon vervolgens te applaudisseren en juichen voor Dave. Mensen riepen "Free Palestine", waarop hij reageerde met: "Damn right, Free Palestine!"

Ster advertentie
Ster advertentie