Entertainment

'Familie van 2Pac onderzoekt betrokkenheid van Diddy bij moord op rapper'

foto: AFPfoto: AFP
  1. Newschevron right
  2. 'Familie van 2Pac onderzoekt betrokkenheid van Diddy bij moord op rapper'

De familie van 2Pac is naar verluidt een onderzoek gestart naar de betrokkenheid van Diddy bij de moord op de legendarische rapper. Dat melden bronnen aan TMZ.

Miljoen dollar uitgeloofd

De entertainmentwebsite meldt dat een aantal familieleden van Pac een tweetal advocaten en een team van onderzoekers heeft ingeschakeld. Dit team moet tot op de bodem uitzoeken of Diddy daadwerkelijk betrokken is geweest bij de moord. De Bad Boy-oprichter werd sinds 1996 vaker in verband gebracht met de moord op 2Pac, maar tot op heden is hij nooit verdachte geweest in de slepende moordzaak.

Echter, vorige week kwam het nieuws naar buiten dat Keefe D, de enige nog levende verdachte in de zaak, in 2009 samenwerkte met de politie om de betrokkenheid van Diddy en Eric 'Von Zip' Martin, een gangster uit Harlem, te bewijzen. In een politieverklaring meldde Keefe D destijds dat Diddy hem een miljoen dollar bood om Suge Knight en 2Pac uit de weg te ruimen. De platenbaas zou na de moord de helft van het geld hebben betaald aan Von Zip.

"Pure fictie"

Door deze informatie besloot de familie van 2Pac nader onderzoek te doen naar de betrokkenheid van Diddy. Mocht hij inderdaad iets te maken hebben gehad met de moord, zullen de familieleden direct overgaan tot een strafrechtelijke vervolging.

Diddy heeft altijd ontkent dat hij achter de dood van 2Pac zit. Zo zei hij in een interview met L.A. Weekly in 2011 al dat de beschuldigingen van Keefe D "pure fictie en compleet belachelijk zijn".

Keefe D overhandigde moordwapen

Keefe D heeft sinds 2011 in verschillende interviews en documentaires uitvoerig gesproken over de moord op 2Pac. Daarnaast bracht hij in 2019 een boek uit genaamd Compton Street Legend. In dat boek bekent hij dat hij op de avond van 2Pacs dood in de auto zat met zijn neefje en nog twee anderen, en dat hij zijn neef het moordwapen overhandigde waarmee 2Pac is vermoord.

Ontwikkeling in moordzaak

In juli 2023 opende de politie van Las Vegas opnieuw de moordzaak rond 2Pac. De politie doorzocht het huis van Paula Clemons, de vrouw van Keefe D, in Henderson, Nevada. Beelden op social media toonden de inval, waarbij agenten via een megafoon bevelen gaven aan twee personen in het huis. Keefe D werd uiteindelijk eind september gearresteerd op verdenking van betrokkenheid bij de moord op 2Pac.

Ster advertentie
Ster advertentie