Entertainment

Donny Roelvink bidt voor het eerst in islamitisch land: "Islam voelde heel goed voor mij"

foto: Donny Roelvink via Instagram
  1. Newschevron right
  2. Donny Roelvink bidt voor het eerst in islamitisch land: "Islam voelde heel goed voor mij"

In de laatste aflevering van De Roelvinkjes is te zien hoe familie Roelvink op reis gaat naar Marokko. Donny Roelvink, die onlangs bekeerd is, deelt tijdens deze trip meer over de reden van zijn bekering en hoe hij voor het eerst naar een moskee is gegaan in een islamitisch land.

Donny Roelvink in Marokko

In de nieuwste aflevering van De Roelvinkjes is te zien hoe Donny Roelvink een moskee in Marokko betreedt. Daar wordt hem gevraagd of hij moslim is, wat hij bevestigt, waarna de realityster de moskee binnengaat.

Donny Roelvink vertelt dat hij al lange tijd interesse had in de islam. Deze interesse werd versterkt toen hij een auto-ongeluk kreeg en vervolgens leed aan teelbalkanker. Door deze gebeurtenissen kreeg hij bepaalde vragen en vond hij zo gezegd de antwoorden in de islam. "De antwoorden gaven mij een heel apart gevoel en ik wilde dat verder onderzoeken en praktiseren. Ik wilde kijken wat dit met mij zou doen en na de laatste ramadan kreeg ik een bevestiging. Het voelde heel goed voor mij en ik wilde mijn gevoel achterna gaan."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Reacties op bekering

Donny's moeder vertelt dat hij eigenlijk al lange tijd leefde als moslim. Zo dronk, rook en feestte hij niet meer. Donny vertelt dat er ook mensen waren die een mening hadden over zijn bekering tot de islam, maar dat interesseerde hem niet zo. "Dat waren precies dezelfde mensen die mij altijd al een lul of klootzak vonden. Daar heb ik mij nul komma nul van aangetrokken."

Vader Dries Roelvink had al eerder aangegeven blij te zijn dat zijn zoons Donny en Dave een bovengemiddelde interesse hebben in de islam. Zelf heeft Dries zijn kinderen niet religieus opgevoed. Hij hoopt dat zijn zoons met behulp van de islam niet zo bang als hij voor de dood zullen zijn.

Ster advertentie
Ster advertentie