Entertainment

Diddy verzoekt rechtbank om Lil Rod-zaak te verwerpen: "Alle claims zijn verzonnen"

foto: AFP
  1. Newschevron right
  2. Diddy verzoekt rechtbank om Lil Rod-zaak te verwerpen: "Alle claims zijn verzonnen"

Sean Combs, beter bekend als Diddy, heeft verzocht om de rechtszaak, die producer Rodney 'Lil Rod' Jones tegen hem heeft aangespannen, te laten vallen. Dit blijkt uit documenten die deze week zijn ingediend aan de federale rechtbank van het Zuidelijke District van New York.

Diddy wil Lil Rod-zaak verwerpen

Diddy beweert dat de rechtszaak van Lil Rod een "derde poging is om een gewone ruzie als een sensationele RICO-samenzwering te presenteren." Het verzoekschrift stelt dat de rechtszaak vol staat met "overdreven beweringen en dramatische verhalen" en voegt eraan toe dat Jones "geen enkele geldige claim" tegen Diddy en zijn bedrijven heeft aangetoond.

Diddy vraagt nu om alle claims van Jones te verwerpen, waarbij hij stelt dat Jones niet heeft bewezen dat zijn "bedrijf of eigendom" schade heeft geleden, noch bewijs heeft geleverd van seksueel misbruik, emotionele schade of mensenhandel.

Zaak Lil Rod

"De rechtszaak van meneer Jones is pure fictie – een schaamteloze poging om media-aandacht te genereren en een snelle schikking te verkrijgen", aldus Diddy’s advocaat, Erica Wolff. "Er was geen RICO-samenzwering en meneer Jones is niet bedreigd, gemanipuleerd, aangevallen of verhandeld. We kijken ernaar uit om – in de rechtbank – te bewijzen dat alle claims van meneer Jones verzonnen zijn en verworpen moeten worden."

Diddy en Lil Rod werkten samen

Lil Rod, die van september 2022 tot november 2023 met Diddy werkte aan het album The Love Album, heeft in februari een rechtszaak aangespannen. Hij beweert dat hij seksueel werd lastiggevallen, gedrogeerd en met geweld werd bedreigd door Diddy. Rodney Jones beweert ook geen compensatie te hebben ontvangen voor zijn werk aan Diddy's The Love Album.

Ster advertentie
Ster advertentie