Entertainment

Lauryn Hill en Wyclef Jean keren met de Fugees terug naar Nederland!

foto: AFP
  1. Newschevron right
  2. Lauryn Hill en Wyclef Jean keren met de Fugees terug naar Nederland!

De Fugees hebben bekendgemaakt dat ze een wereldtour gaan doen en Amsterdam ontbreekt zeker niet in de lijst met te bezoeken plaatsen! De legendarische hiphopgroep, bestaande uit Lauryn Hill, Wyclef Jean en Pras Michel, zullen op 22 oktober te bewonderen zijn in de Ziggo Dome, zo meldt organisator MOJO.

Wereldtour

Dit is voor het eerst in lange tijd dat de Fugees weer samen in Nederland optreden. De laatste keer was in 1997 in Rotterdam Ahoy. Datzelfde jaar gingen de drie nog uit elkaar. Nu zijn ze na 27 jaar weer herenigd voor een wereldtour.

Het trio zal de tour op 9 augustus aftrappen in de Amerikaanse staat Florida en eindigen in Amsterdam. Naast de vaste leden van de Fugees, zal ook de zoon van Lauryn Hill, YG Marley, meegaan op tour. YG Marley, die tevens de kleinzoon van Bob Marley is, is bekend van zijn hit Praise Jah In The Moonlight.

Tour tijdens corona

In 2021 was er al sprake van een wereldtour van de Fugees. Deze werd aangekondigd ter ere van het 25-jarige jubileum van hun album The Score. Deze tour werd echter afgelast vanwege de pandemie. Overigens waren Parijs en Londen de enige Europese steden waar ze zouden optreden destijds.

Successen

De Fugees maken sinds de jaren negentig al furore in het hiphoplandschap. Met nummers zoals Ready Or Not, Killing Me Softly With His Song en Fu-Gee-La boekte het trio grote successen. Of ze ook van plan zijn om weer samen nieuwe muziek te maken is niet bekend.

De kaartverkoop start op vrijdag 28 juni om 10:00.

Ster advertentie
Ster advertentie