Entertainment

Cor richt zich tot de jeugd: "Er is niets mis met gewoon een baantje hebben"

foto: YouTube: Andy van der Meijde
  1. Newschevron right
  2. Cor richt zich tot de jeugd: "Er is niets mis met gewoon een baantje hebben"

In de nieuwste podcastaflevering van Bij Andy Thuis richt Cor zich tot de jeugd. Zo maakt de rapper duidelijk dat er niks mis is met het hebben van een baantje en hoopt hij dat jongeren zich niet negatief laten beïnvloeden.

Cor over het hebben van een baantje

Doordat veel artiesten rappen over dure outfits, gekke vakanties en auto's, kan het zijn dat jongeren beïnvloedt worden en denken dat ze een flashy lifestyle moeten nastreven. Het is waarschijnlijk één van de redenen dat Cor zich geroepen voelt om zich te richten tot de jeugd. De rapper maakt er geen geheim van dat hij in het verleden domme dingen heeft gedaan om geld te verdienen. "Als ik zie waar wij vandaan komen...", zegt Cor vanuit zijn ervaring. "Dan zou ik graag tegen de jeugd willen zeggen: 'Jongens, er is helemaal niets mis met gewoon een baantje hebben'."

De rapper beseft zich nu dat het heerlijk kan zijn om "wat centjes in je zak te hebben" en "af en toe een drankje te kunnen doen" met vrienden. "Maar het hoeft allemaal niet zo gek." Jongeren hebben volgens Cor immers nog genoeg tijd om bovengemiddeld geld te verdienen, als ze dat zouden willen. "De rest komt dan later wel."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Respect voor elkaar

Naast Cor zitten ook Poke, Boer Harm en Rotjoch aan tafel bij Andy van der Meijde. De presentator van 101Barz haakt in op het verhaal van Cor en voegt ter aanvulling toe dat het ook belangrijk is om aardig te zijn voor de mensen om je heen. Zo kan het zijn dat jongeren graag stoer gevonden willen worden en ze zich daardoor vervelend gaan dragen. Volgens Rotjoch is het dan ook vooral belangrijk om respect voor elkaar te hebben. "En dat begint bij acceptatie. Het is van belang dat je accepteert dat iemand anders niet hetzelfde denkt als jij."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie