Entertainment

21-jarige moordenaar van Pop Smoke vrijgelaten na ruim vier jaar gevangenisstraf

foto: YouTube: POP SMOKE
  1. Newschevron right
  2. 21-jarige moordenaar van Pop Smoke vrijgelaten na ruim vier jaar gevangenisstraf

Het is alweer ruim vier jaar geleden dat Pop Smoke werd doodgeschoten tijdens een brute overval. De New Yorkse rapper die op 20-jarige leeftijd overleed, was tijdens de overal in Los Angeles. Een van de moordenaars komt na een celstraf van vier jaar vrij.

Vrij

De moordenaar die vrijkomt, was zeventien jaar oud op het moment dat hij Pop Smoke vermoordde. Omdat de dader minderjarig was ten tijde van de moord, heeft de rechter zijn naam nooit bekendgemaakt. In 2023 bekende de dader schuld. Op het moment dat hij bekende, zei de rechter dat zijn gevangenisstraf van vier jaar wellicht ook zeven jaar kon duren. Dit komt doordat de periode van ongeveer drie jaar in voorarrest niet zou worden meegerekend bij zijn vonnis.

Instagram-post dader

Ondanks dat de dader anoniem werd gehouden door de rechter, lijkt het erop dat de dader zelf minder moeite doet om zijn naam en gezicht geheim te houden. Op Instagram postte de vermoedelijke dader een week geleden een foto met daarbij: "21 years of pain with no medical attention". De reacties die de vermeende dader onder zijn foto krijgt, zijn niet mals. Zo reageert iemand: "Je gaat willen dat ze je nooit vrij hebben gelaten." Een ander schrijft: "In plaats van dat je je verstopt, ben je juist clout aan het chasen." Weer een ander kan niet geloven dat de vermeende dader Pop Smoke vermoordde voor een Rolex. "OVER A ROLEX…. BRUH."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Andere verdachte en dader

De 21-jarige dader is niet de enige die de moord op Pop Smoke bekende. Ook een andere minderjarige moordenaar, die ten tijde van de moord vijftien was, bekende schuld. Hij kreeg van de rechter te horen dat hij tot zijn 25e in de jeugdgevangenis moet blijven. Het proces tegen de 23-jarige verdachte Corey Walker begint waarschijnlijk volgende maand. Hij was negentien op het moment dat Pop Smoke werd doodgeschoten.

Ster advertentie
Ster advertentie