Entertainment

Snoop Dogg: “2Pac was een betere vader voor mijn zoon dan ik”

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Snoop Dogg: “2Pac was een betere vader voor mijn zoon dan ik”

Snoop Dogg onthulde recent dat de legendarische rapper 2Pac een belangrijke rol speelde in de opvoeding van zijn oudste zoon, Corde. In een interview met PEOPLE vertelde Snoop dat 2Pac in de beginjaren meer een vaderfiguur was voor zijn zoon dan hijzelf.

"Het was net zijn neefje"

Terwijl Snoop aan zijn album Tha Doggfather werkte in 1996, nam hij Corde vaak mee naar de studio. Volgens Snoop speelde Tupac in die tijd een grotere rol in het verzorgen van Corde dan hijzelf. “Tupac hield van hem. Het was net zijn neefje”, vertelt Snoop. “Hij was een betere vader dan ik. We zaten daar urenlang te rappen, zonder zelfs aan eten voor hem te denken. Tupac leerde me eigenlijk hoe ik een betere vader kon zijn.”

Snoop bekende dat het toen een tijd was waarin hij vooral bezig was met zijn muziek en dat hij Tupac vaak de verantwoordelijkheid van het 'vader zijn' zag dragen. Tupac’s liefdevolle zorg voor zijn zoon had een blijvende impact op Snoop en hun relatie.

American Football en vaderschap

Na de tragische dood van 2Pac in 1996, begon Snoop zich meer te richten op zijn rol als vader. In 1997 werd zijn tweede zoon Cordell geboren en ontdekte Snoop een nieuw aspect van het vaderschap door zijn zoons in sportteams te plaatsen. “Football leerde me veel over vaderschap”, zei hij. Snoop merkte dat hij veel kon leren van andere vaders en grootvaders, en hoe hij zelf een betere vader kon worden.

Tupac's erfenis leeft voort

Snoop heeft in de afgelopen jaren vaker gereflecteerd op zijn band met Tupac. Zo vertelde hij tijdens de lancering van zijn Death Row Cannabis-producten dat Tupac de eerste was die hem een blunt liet proberen tijdens het wrapfeest van de film Poetic Justice. “Die eerste blunt markeerde het begin van een diepe vriendschap”, vertelde Snoop, die recentelijk veel in het nieuws kwam dankzij de Olympische Spelen. Hij ziet het als een manier om Tupac’s nalatenschap en liefde voor het leven te eren, door middel van zowel zijn muziek als zijn andere passies.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie