Entertainment

Ex-dakloze Ahmed (31) knipt daklozen op straat: "Wie hulp nodig heeft, moet je helpen"

foto: Instagram
  1. Newschevron right
  2. Ex-dakloze Ahmed (31) knipt daklozen op straat: "Wie hulp nodig heeft, moet je helpen"

Daklozen kunnen tegenwoordig in Amsterdam een gratis knipbeurt krijgen, een 30-jarige kapper knipt ze namelijk gratis op straat.

Van ver gekomen

De 30-jarige Ahmed verhuisde vanuit Egypte naar Nederland. De kapper raakte zelf dakloos, maar wist uit deze situatie te ontkomen. Nu runt hij een goedlopende kapperszaak. Toch geeft Ahmed aan dat hij de moeilijke tijden niet is vergeten. Ahmed geeft tegenwoordig zelf wekelijks knipbeurten weg aan daklozen met wie hij mooie gesprekken voert: “Ik leer het mijn kinderen ook: wie hulp nodig heeft, moet je helpen."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Anderen inspireren

De kapper probeert anderen te inspireren via sociale media, zodat ook zij iets voor een ander kunnen doen: "Dit is hoe ik mensen blij kan maken. Ik word echt gelukkig als ik de blijdschap in de ogen van de daklozen zie.” Hij geeft ook aan dat de daklozen veel waarde hechten aan de gesprekken die hij met hen voert: “De meeste daklozen willen geen geld, maar gewoon praten en contact hebben. Dat is precies wat ik in de filmpjes doe. En wanneer hun haren geknipt zijn, zijn ze blij en vrij.”


Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie