Entertainment

Kylie Jenner wordt beschuldigd van stelen Kanye's ontwerpen: "Nu weten we waar alle oude Yeezy-merch is"

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Kylie Jenner wordt beschuldigd van stelen Kanye's ontwerpen: "Nu weten we waar alle oude Yeezy-merch is"

Kylie Jenner heeft onlangs haar eigen kledinglijn uitgebracht en hoewel deze meteen uitverkocht was, ontving de realityster ook bakken met kritiek. Mensen vinden namelijk dat haar kledinglijn wel heel erg geïnspireerd is op Kanye's oude ontwerpen voor Yeezy.

Kylie's collectie

Kylie Jenner liet gisteren weten dat ze een tweede collectie zal uitbrengen die uit pufferjassen en winterkleding bestaat. In de beelden die ze hiervan op haar stories deelde, stond Kylie zelf model en droeg ze naast de jas allen een panty. Iets wat mensen toch wel erg aan Bianca Censori, de vrouw van Kanye lieten denken. Ook zouden de jassen die de realityster gaat uitbrengen lijken op de ontwerpen van Kanye's Yeezy en GAP collectie uit 2021.

"Ahh dit lijkt op iets wat Kanye zou ontwerpen", reageerde een fan. "Jullie stelen nu ook nog eens Kanye's ontwerpen? Nu weten we waar alle kleding heen is gegaan die niet is verkocht", schreef iemand anders.

foto: Kylie Jenner

Kylie Jenner die poseert in haar nieuwe collectie

Nog meer plagiaat

De kritiek op Kylie's collectie komt niet uit de lucht vallen. De ontwerpen sluiten namelijk niet alleen aan bij Kanye's visie, maar zijn ook letterlijk ontworpen door twee ontwerpers die eerder met de rapper hebben gewerkt.

Dit is niet de eerste keer dat Kylie wordt beschuldigd van plagiaat. Haar eerste collectie zou namelijk volgens ontwerpster Betsy Johnson, die ook met Kanye heeft gewerkt, teveel op haar ontwerpen lijken. "We hebben Kylie en haar team zes maanden geleden een concept gestuurd. Interessant concept hoor Kylie", plaatste de ontwerpster op haar Instagram-verhaal. Daarmee doelt ze erop dat Kylie haar concept heeft gebruikt zonder enige credits.

Ster advertentie
Ster advertentie