Entertainment

Michelle en Barack Obama maken Trump kapot tijdens speech: "78-jarige klagende miljardair"

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Michelle en Barack Obama maken Trump kapot tijdens speech: "78-jarige klagende miljardair"

De Amerikaanse verkiezingen zijn in volle gang en tijdens de Democratische Nationale Conventie in Chicago hebben ook Barack en Michelle Obama allebei een toespraak gehouden. Zo moedigden ze het publiek aan om op Kamala Harris te stemmen en gaven ze grote kritiek op Trump.

Obama vergelijkt Trump met oude buurman

Tijdens de Democratische Nationale Conventie hebben Barack en Michelle Obama Donald Trump flink onder vuur genomen. Nadat Obama Joe Biden had geprezen, richtte hij zich op Trump, de belangrijkste tegenstander van Kamala Harris. "Hier hebben we een 78-jarige miljardair die sinds hij negen jaar geleden uit zijn gouden lift kwam, alleen maar geklaagd heeft over zijn problemen", zei Obama. "Het is een constante stroom van klagen, complottheorieën en onvrede, vooral omdat hij bang is om van Kamala te verliezen."

Barack Obama vergeleek Trump met een irritante buurman die altijd zijn bladblazer buiten je raam aan laat staan. "Van een buurman is het vervelend, maar van een president is het gevaarlijk," voegde hij toe.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Michelle en Barack Obama bekritiseren Trump

Obama beschuldigde Trump ervan alleen maar verdeeldheid te zaaien en zei dat de VS geen vier extra jaren van chaos nodig hadden. "Trump wil ons laten geloven dat het land verdeeld is tussen 'wij' en 'zij'. Tussen 'echte' Amerikanen die hem steunen en de 'buitenstaanders'. Het is een oude truc in de politiek. Zijn act is inmiddels uitgeput. We hebben geen vier extra jaren van chaos nodig. We hebben die film al gezien en weten dat de sequel meestal slechter is", zei hij.

Michelle Obama gaf ook scherpe kritiek op hoe de politiek in Amerika is geworden. Ze liet geen twijfel bestaan over haar mening over Trump, door hem te beschuldigen van het verspreiden van haat en leugens. "Jarenlang heeft Donald Trump geprobeerd om mensen bang voor ons te maken", begon ze. "Zijn beperkte kijk op de wereld maakte hem onzeker over twee succesvolle en slimme mensen die toevallig zwart waren. Het is altijd hetzelfde: doorgaan met vuile, seksistische en racistische leugens in plaats van echte ideeën en oplossingen."

Ster advertentie
Ster advertentie