Entertainment

Onthullingen van BOOS over 'The Voice of Holland' bekroond met journalistieke prijs

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Onthullingen van BOOS over 'The Voice of Holland' bekroond met journalistieke prijs

Het onlineprogramma BOOS, gepresenteerd door Tim Hofman, heeft gisteren de belangrijkste journalistieke prijs van Nederland gewonnen: De Tegel in de categorie Onderzoek. Het programma werd bekroond voor de onthulling van de misstanden achter de schermen bij The Voice of Holland.

Uitreiking

De uitreiking van De Tegel vond plaats in de Koninklijke Schouwburg in Den Haag. De jury bestond uit veertig professionals die verdeeld waren over elf categorieën. BOOS ontving eerder al de Zilveren Nipkowschijf, een belangrijke televisieprijs. En bij de FunX Music Awards ontving Tim Hofman vorig jaar de Power Award als erkenning voor hem en het BOOS-team.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Andere genomineerden

Andere genomineerden voor De Tegel waren onder andere Volkskrant-journalisten Abel Bormans, Maud Effting en Willem Feenstra voor hun artikel over vermeend grensoverschrijdend gedrag en een ongezonde werksfeer bij De Wereld Draait Door. De derde nominatie was voor NRC-journalisten Claudia Kammer en Derk Stokmans voor hun artikel over de aanpak van het Groningse gasdossier door voormalig minister van Economische Zaken Eric Wiebes.

De uitzending

Tim Hofman en zijn redactie deden voor de aflevering van BOOS onderzoek naar vermeend grensoverschrijdend gedrag bij The Voice of Holland. In de aflevering beschuldigen verschillende vrouwen coaches Ali B en Marco Borsato, bandleider Jeroen Rietbergen en een regisseur van seksueel grensoverschrijdend gedrag.

Het Openbaar Ministerie heeft onderzoek gedaan naar de beschuldigingen en heeft eerder deze maand bekendgemaakt dat oud-coach Ali B en voormalig bandleider Rietbergen worden vervolgd voor zedenzaken rondom het tv-programma. Het onderzoek tegen Borsato wordt geseponeerd vanwege te weinig bewijs.

Ster advertentie
Ster advertentie