Entertainment

Lange Frans over breuk met Baas B: "Ben tien jaar lang heel boos geweest"

foto: YouTube: NandoLeaks
  1. Newschevron right
  2. Lange Frans over breuk met Baas B: "Ben tien jaar lang heel boos geweest"

Lange Frans heeft openhartig gesproken over de breuk met Baas B in 2009 tijdens een interview met Fernando. In Real Talk deelt de rapper en tv-presentator wat er toen in hem omging en hoe ze het uiteindelijk weer hebben bijgelegd.

Lange Frans was tien jaar lang boos op Baas B

"Ik ben tien jaar lang echt heel boos op hem geweest. Die woede heeft me gewoon bijna geconsumeerd op sommige momenten", zegt Lange Frans. De rapper legt daarna uit dat zijn boosheid vooral voortkwam uit onbegrip. "In de beginperiode heb ik me totaal niet in zijn schoenen verplaatst. Zeker toen hij er mee stopte, had ik weinig oog voor het feit dat hij op was, niet meer kon en niet meer wilde. Ook de druk van het bekend zijn die hij voelde, rekende ik niet mee." Lange Frans meent dat hij het op dat moment zelf ook niet makkelijk had. "Alle lopende zaken die we eerder altijd met zijn tweeën oploste, moest ik ineens in mijn eentje op gaan lossen."

Baas B had geen plezier meer in optredens

Daarna zegt Lange Frans dat "sommige dingen gewoon tijd nodig hebben". "Ik kan nu veel beter kijken naar hoe hij zich toen voelde. De laatste jaren had Baas B gewoon geen plezier meer in optreden. We moesten het echt uit hem trekken, zeg maar. Onze tourmanager, mijn broertje en ik hebben hem een aantal dagen letterlijk mee moeten sleuren naar een show. We hebben hem wel eens ziekgemeld voor een show, maar als je 100 shows hebt, kom je daar niet 98 keer mee weg." Hiermee benadrukt Lange Frans dat het niet om geld ging, ondanks de geruchten die toen rondgingen. "Het is nooit een geldkwestie geweest. Er moesten papieren getekend worden en dat duurde zo lang dat het echt begon te broeien."

Hardnekkige geruchten in de media

Er gingen destijds niet alleen geruchten rond over de breuk tussen Lange Frans en Baas B, maar ook over Daniëlle, de partner van Frans. "De media schreef dat zij met een pistool bij Bart aan de deur stond, terwijl dat helemaal niet zo was. Ze reed toevallig in een auto en achterin de kofferbak met een reservewiel lag ergens in een vakje een pistool." Hoe ze daar überhaupt achter zijn gekomen, is Lange Frans ook een raadsel, maar dat had in ieder geval niets met het echte verhaal te maken.

Daarnaast vertelt de rapper dat er ook foto's van hem en Daniëlle zijn gelekt naar de media. "Daniëlle had in die tijd de pech dat haar telefoon in beslag was genomen. Op haar telefoon stonden foto's en video's waarop te zien was dat wij een schietles hadden gehad. Deze beelden heeft De Telegraaf destijds vanaf haar telefoon ontvangen en op de voorpagina van de krant gezet. Die beelden waren dus gelekt en gelinkt aan de ruzie tussen Bart en mij."

Dankzij Daniëlle is het weer goed gekomen

Ondanks alle negatieve geruchten die rondgingen over Daniëlle, blijkt het uiteindelijk dat Lange Frans en Baas B het weer hadden bijgelegd dankzij haar. "Een jaar of vijf geleden kamen Daniëlle en Baas B elkaar tegen op de Albert Cuypmarkt en rakten met elkaar aan de praat. En toen kwam ze thuis en vertelde ze me dat Bart het heel fijn zou vinden om de lucht te klaren en te praten. Kort daarna hebben we gebeld en na dat telefoontje ben ik naar zijn huis toegegaan, hebben we koffie gedronken en een paar uur gepraat. En toen was het al vrij snel weer goed. Dan kan je het ook echt loslaten en een plekje geven", legt Lange Frans uit.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Lange Frans en Baas B zijn weer terug bij elkaar

Sinds Lange Frans en Baas B hun ruzie hebben bijgelegd, hebben ze ook weer tijd samen doorgebracht in de studio. Zo vertelt de tv-presentator: "We hebben een nieuwe versie van 'Het Land Van' uitgebracht: 'Het land Van Vriendschap' een paar jaar geleden, die is toen platina gegaan. We hebben ook een nieuwe versie van Suzanne gemaakt 'Stapelgek' en nog twee of drie plaatjes."

Dezelfde chemie, maar nieuwe muziek

Op de vraag of er nieuwe muziek aankomt van de twee is Lange Frans heel duidelijk: "Ik kan nu mijn telefoon pakken en m'n dropbox openen. als ik je dan wat lat horen, word je helemaal lijp." Maar de rapper maakt duidelijk dat Baas B geen fulltime artiest meer is en dat ook niet meer wil zijn. "Ik kan van Bart nooit meer verwachten dat hij vol gas aan een project gaat werken. Dus de tracks liggen er, maar die blijven voorlopig ook nog wel even liggen. Ik wil mensen niet blij gaan maken met iets wat niet gaat komen", aldus Lange Frans. Hij geeft daarbij aan dat het voor Baas B vooral belangrijk is dat hij kan genieten van de optredens die ze nu wel gepland hebben staan.

Ster advertentie
Ster advertentie