Entertainment

Mike Tyson geeft zorgelijke gezondheidsupdate: "Heb moeite met lopen"

foto: EPA
  1. Newschevron right
  2. Mike Tyson geeft zorgelijke gezondheidsupdate: "Heb moeite met lopen"

Het geplande gevecht tussen Mike Tyson en Jake Paul is wederom uitgesteld. Na eerdere gezondheidsproblemen van Mike Tyson, lijkt ook de nieuwe datum op losse schroeven te staan. Hij probeert zo snel mogelijk te herstellen voor het gevecht, maar het is nog maar de vraag of dat allemaal gaat lukken.

Mike Tyson geeft zorgelijke gezondheidsupdate

Tijdens het Cage Wars-evenement op 13 september in New York deelde de 58-jarige Mike Tyson een zorgwekkende update over zijn gezondheid. Hij meldde onlangs dat het voor hem "moeilijk is om te lopen". De drievoudig wereldkampioen zwaargewicht voegde eraan toe dat zijn situatie dus wat "wankel" is en erkent dat zijn herstelproces traag verloopt. Ondanks dat heeft Mike Tyson er alle vertrouwen in dat hij weer in topvorm zal zijn voor het gevecht tegen Jake Paul.

Gezondheidsproblemen houden gevecht in gevaar

Sinds de aankondiging van het gevecht heeft Tyson met meerdere gezondheidsproblemen te maken gehad. Zo moest hij zich eerder terugtrekken uit de oorspronkelijke datum van 20 juli na het oplopen van een maagzweer tijdens een vlucht. Ondanks deze tegenslagen blijft Tyson vastberaden dat hij op tijd fit zal zijn voor de nieuwe datum, 15 november.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Onzekerheid over gevecht Jake Paul en Mike Tyson

Het gevecht is nu gepland voor acht rondes van twee minuten. Jake Paul stelde eerder voor om het aantal rondes te verhogen naar tien, met een duur van drie minuten per ronde, maar dit voorstel is nog niet bevestigd. Mike Tyson moet bovendien extra medische tests ondergaan op de dag voordat het gevecht plaatsvindt. Als hij niet door de keuring komt, is het mogelijk dat het gevecht op het laatste moment alsnog wordt afgelast.

Daarbij heeft Jake Paul nog geen vervangende tegenstander geregeld voor het gevecht, omdat hij alsnog hoopt dat het door zal gaan. Er blijft echter enige onzekerheid of Mike Tyson volledig hersteld zal zijn tegen die tijd.

Ster advertentie
Ster advertentie