Entertainment

50 Cent wint miljarden 'Power' rechtszaak van voormalig drugsbaas

foto: AFP
  1. Newschevron right
  2. 50 Cent wint miljarden 'Power' rechtszaak van voormalig drugsbaas

50 Cent heeft een grote overwinning behaald in de rechtszaal. De rapper en tv-producer heeft de rechtszaak van $1 miljard gewonnen die was aangespannen door een voormalige drugsbaas, Cory “Ghost” Holland. Volgens AllHipHop beschuldigde Holland 50 Cent ervan zijn levensverhaal te hebben gestolen voor de populaire serie, Power.

POWER

Power is een serie die het verhaal volgt van een drugsbaas, die toevallig ook Ghost wordt genoemd. Holland beweerde dat hij zijn levensverhaal in 2007 op een cd met de titel Blasphemy had vastgelegd en deze naar de vader van co-creator Courtney Kemp had gestuurd, in de hoop een legitieme manier te vinden om uit de drugswereld te stappen. In 2021 besloot hij 50 Cent, Courtney Kemp, STARZ en Lionsgate aan te klagen voor maar liefst $1 miljard.

Rechter aan 50's kant

Rechter Analisa Torres koos de kant van 50 Cent en stelde dat de show Power nergens direct naar Holland verwijst, wat nodig is voor een lasterclaim. Ze noemde de overeenkomsten tussen Holland's verhaal en de serie "toevalligheden".

In een andere zaak beschuldigde Holland 50 Cent en zijn team van intimidatie. Hij beweerde dat ze bij zijn huis waren verschenen en een liedje hadden afgespeeld om hem te bedreigen. Na dit incident stuurde Holland een woedende brief naar 50 Cent, waarin hij waarschuwde: “Als iemand vermoord wordt omdat jouw cliënt mij en mijn familie bedreigt, dan kun je een motie indienen. Ik ben klaar met jouw cliënt. De volgende keer dat hij of iemand die hij stuurt opduikt, f**k de rechtszaak.”

Ook deze zaak verloor Holland. Rechter Torres oordeelde dat er geen sprake was van een dreiging, laat staan een onmiddellijke dreiging van schadelijk contact, zoals vereist voor een aanrandingsclaim. Het lijkt erop dat 50 Cent zich voorlopig geen zorgen hoeft te maken over deze juridische problemen.

Geen schadevergoeding

Het winnen van deze rechtszaak betekent niet dat 50 Cent een miljard dollar ontvangt. In plaats daarvan betekent het dat de rechtszaak van een miljard dollar tegen hem is afgewezen. Cory “Ghost” Holland had 50 Cent aangeklaagd voor dat bedrag, maar de rechter heeft in het voordeel van 50 Cent geoordeeld. Hierdoor hoeft hij geen schadevergoeding te betalen en is hij vrij van de beschuldigingen.

Ster advertentie
Ster advertentie