Entertainment

Boef over verhuizing naar Dubai: "Aangenaam wonen en belastingvoordeel veel beter dan hier"

foto: FunX
  1. Newschevron right
  2. Boef over verhuizing naar Dubai: "Aangenaam wonen en belastingvoordeel veel beter dan hier"

Artiest en zakenman Boef ging met Ouassima op pad in de buurt waar hij opgroeide, samen blikten zij terug op het begin van zijn succesvolle carrière.

Boef terug in Alkmaar

Boef en Ouassima spraken af bij station Alkmaar, een plek waar de artiest veel herinneringen heeft, : "Achteraf ga je altijd dingen missen, ook al had je toen misschien wat minder. Dat heb ik sowieso, als ik soms denk aan mijn oude leven, dan denk ik: dat was eigenlijk ook wel chill. Geen stress, geen verplichtingen, geen gezeik."

Opvoeding kinderen

De artiest realiseert zich goed dat hij destijds anders in het leven stond, toch is hij van mening dat sommige gebeurtenissen noodzakelijk waren: "Ik was eerlijk gezegd natuurlijk niet mentaal waar ik nu ben, maar het heeft ook wel zijn charmes. Als ik dit niet had meegemaakt was ik nooit gekomen waar ik nu ben. Dat wil ik ook wel op mijn kinderen overbrengen, dat zij wel gewoon ergens doorheen moeten gaan om iets te bereiken in het leven. Of ik ze nou later laat vakkenvullen bij de Albert Heijn, om vervolgens op haar 18e een Mercedes te krijgen, dat is prima. Maar ik ga niet alles zomaar geven omdat je je dan niet ontwikkelt als persoon".

Oude woning

De artiest nam Ouassima ook mee naar zijn oude woning, de plek waar het allemaal begon: "Hier stond mijn computer, hier had ik een iMac en hier zat ik gewoon. Al mijn teksten, tot aan de Zonamo-sessie, heb ik hier verzonnen in deze kamer." Ook vertelde de artiest hoe hij zijn teksten destijds oefende: "Weet je wat ook wel grappig is, ik stond vroeger altijd hier. We hadden een kast met een spiegel, en dan stond ik hier met mijn muziek aan voor de spiegel te rappen." Boef liet de nieuwe eigenaar weten dat hij ooit weer eigenaar van het pand wil worden: "Ik heb altijd gezegd: op een dag wil ik dit huis kopen. Als jullie er klaar mee zijn en willen verhuizen, dan wil ik het kopen."

Boef's eerste kennismaking met hiphop

De 31-jarige artiest kwam op jonge leeftijd in aanraking met het genre hiphop. Hij kan zich zijn eerste cd’s nog goed herinneren: "Mijn moeder en stiefvader gingen uit elkaar, en toen ben ik met mijn moeder naar Amerika gegaan. Toen gaf ze me een cd van Eminem. Ik kwam terug en hield al heel veel van rap. Ik weet nog dat ik vroeg: laat me eens Nederlandse rap horen. En toen hoorde ik volgens mij Kempi. Op dat moment wist ik: dit is wat ik wil."

"Met minder luxe kun je net zo gelukkig zijn"

De twee bezochten ook Boefs voormalige villa in Almere, een bijzonder mooi huis. Toch geeft de artiest aan dat luxe niet alles is: "Aan luxe hoef je niet echt te wennen, dat is altijd wel lekker. Het klinkt gek, maar ik leef eigenlijk niet zo luxe. Ik heb een mooi huis en een mooie auto, maar voor de rest ben ik in mijn eigen ogen vrij normaal. Het is altijd chill om luxe te hebben, maar ik denk dat je met minder luxe net zo gelukkig kunt zijn. Ik merkte na een tijd: ik kocht een mooiere auto en een mooier horloge, maar toen realiseerde ik me: dit is het ook niet."

Verhuizing Dubai

Boef gaf eerder deze week al op Instagram aan dat hij dolgelukkig is in Dubai. Ouassima vroeg naar de verhuizing en waarom de artiest zo blij is in Dubai: "Het heeft verschillende factoren. Ik vind Dubai ten eerste aangenaam om te wonen. De service vind ik daar top. Ik zal het niet onder stoelen of banken steken dat ik het belastingvoordeel in Dubai stukken, stukken beter vind dan hier."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie