Entertainment

Woenzelaar stopt met rap: "Ik kwam terecht in een depressie"

foto: YouTube: JeSuisNasser
  1. Newschevron right
  2. Woenzelaar stopt met rap: "Ik kwam terecht in een depressie"

Na zijn 101Barz-sessie in 2016 knalde Woenzelaars carrière als een komeet uit de startblokken. Maar inmiddels is het al een lange tijd stil geweest rondom de rapper, die ook als acteur in Mocro Maffia te zien was. Zijn fans vragen zich af waar Woenzelaar momenteel mee bezig is. Hij schuift aan bij de Als Ik Later Groot Ben-podcast en legt in gesprek met Nasser uit waarom hij uit de spotlights is verdwenen. "Ik heb spijt van mijn rol in 'Mocro Maffia' en het maken van muziek."

Woenzelaar stopt met rap

De laatste track die Woenzelaar uitbracht, kwam zo'n twee jaar geleden uit. De voormalig rapper is om meerdere redenen gestopt met muziek maken. "Ik zat al een tijdje niet lekker in mijn vel. Op verschillende vlakken begon ik me af te vragen of muziek nog wel in mijn leven paste." Volgens Woenzelaar had hij steeds vaker de gedachte dat het allemaal niet zou gaan werken. "Ook wat betreft mijn toekomst en het financiële plaatje. Toen dacht ik bij mezelf: laat zitten."

Woenzelaar, die tegenwoordig voor zichzelf werkt als pakketbezorger, kampte in die periode met een depressie. "Ik was mentaal niet stabiel. Dat had met verschillende dingen te maken. Het was geen makkelijke periode." De Nachtwacht-rapper stond destijds op het punt om te gaan trouwen. "Ik heb mijn muziekcarrière aan de kant gezet voor die relatie. Maar dat is niet goed gegaan en is op niets uitgelopen. Daar heb ik ook heel erg mee gezeten."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Vragen van fans

Hoewel het geen bewuste keuze was om te stoppen als artiest is het voor Woenzelaar wel duidelijk dat hij nu geen rapper meer is. Toch is het voor hem soms lastig om dat te accepteren. "Ik heb het gevoel dat ik er niet alles uitgehaald heb. Zo stond ik met één been in de muziekindustrie en met de andere been niet." Volgens Woenzelaar vragen veel fans hem dagelijks wanneer hij weer met nieuwe tunes komt. "Dat bewijst dat er nog steeds veel mensen zijn die het hard vonden wat ik deed. Daardoor vraag je je af of je niet te vroeg gestopt bent."

Quote

Ik wil me nu focussen op positieve dingen.

Woenzelaar

Spijt

Tegelijkertijd voelt Woenzelaar dat terugkeren geen optie is. En dat heeft ook te maken met zijn geloof. Het feit dat Woenzelaar moslim is, heeft hem anders naar zijn rol in de samenleving laten kijken. Binnen de islam bega je namelijk een zonde als je muziek maakt op het gebied van entertainment.

Op de vraag of hij soms spijt heeft van het maken van muziek, antwoordt hij gedecideerd: "Ja, want de dingen waar ik over rapte, waren niet goed. Ik wil me nu focussen op positiviteit en dingen doen waarmee ik anderen niet slecht beïnvloed." Dat zelfde geldt voor zijn rol in Mocro Maffia. "Ja, ook daar heb ik spijt van. Wat er allemaal in die serie gebeurt, gaat eigenlijk te ver. Uiteindelijk weet ik dat dat niet goed is."

Band met Sevn Alias

Woenzelaar is niet close met veel artiesten, maar heeft een goede band met een andere rapper die onlangs zijn afscheid aankondigde. "Ik praatte altijd veel met Sevn Alias a.k.a. Yousef. Hij is eigenlijk om dezelfde soort reden als ik gestopt." Volgens de Brabantse rapper was Sevn een aantal jaar geleden juist degene die Woenzelaar nog probeerde over te halen om samen de studio in te duiken. "Maar nu heeft hij zelf ook de keuze gemaakt om te stoppen. Ik ben heel blij voor hem. Voor hem is het waarschijnlijk nog moeilijker om te stoppen dan voor mij, omdat hij nog veel grotere successen had. Ik hoop dat God hem helpt om het juiste te doen."

Los van de gesprekken over zijn rap- en acteercarrière, gaat Woenzelaar in de podcast met de pas zestienjarige Nasser dieper in op zijn zoektocht naar zelfontdekking en de invloed van vriendschappen. Check de volledige aflevering hieronder.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie