Entertainment

Tory Lanez helpt honderden gevangenen met advocaten, maar vreest voor zijn leven

foto: YouTube: Tory Lanez
  1. Newschevron right
  2. Tory Lanez helpt honderden gevangenen met advocaten, maar vreest voor zijn leven

Onlangs kwam het nieuws naar buiten dat de opnameapparatuur van Tory Lanez in beslag is genomen na een onverwachte inval in zijn cel. De Canadese rapper deelde zijn kant van het verhaal via zijn Instagram. Volgens hem is zijn apparatuur afgenomen, omdat hij honderden medegevangenen aan een advocaat hielp.

Tory Lanez ondersteunt medegevangenen met juridische hulp

Tory Lanez deelt in zijn statement via Instagram dat hij naar de gevangenis ging met de intentie om anderen te helpen. Dit deed hij door een project op te starten genaamd The Hands of God. De rapper heeft sinds juli 2023 meerdere nummers uitgebracht, The Prison Tapes, vanuit de gevangenis en gebruikt de inkomsten om de juridische strijd van andere gevangenen te financieren. Dit doet hij in samenwerking met het advocatenkantoor Unite The People. Tory Lanez heeft met zijn project maar liefst 472 medegevangenen aan een advocaat kunnen helpen. Bovendien heeft hij ervoor gezorgd dat 476 zaken konden worden heropend, waardoor Tory Lanez een grote bijdrage leverde aan het bieden van rechtvaardigheid voor zijn medegevangenen.

foto: Instagram @torylanez

De inzet van Tory Lanez brengt zijn eigen veiligheid in gevaar

Hoewel zijn acties bewonderenswaardig zijn, vreest Tory Lanez nu voor zijn eigen veiligheid in de gevangenis. Volgens zijn verklaring wordt hij gezien als een bedreiging door bepaalde autoriteiten. Zo werd de opnameapparatuur van Tory Lanez in beslag genomen tijdens een plotselinge celinspectie. De rapper stelt dat de autoriteiten niet blij waren met wat hij aan het doen was voor zijn medegevangenen. Volgens Tory Lanez zou dit dan ook de reden zijn achter de actie tegen hem. Hij is bang dat het alleen maar erger wordt en dat er nog meer problemen op hem afkomen. Zo schrijft hij in zijn statement: "Ze weten dat ik een bedreiging ben en ze willen niet dat ik dit zeg of doe, dus als er IETS met me gebeurt, weet dan dat ik dit heb gedaan om een einde te maken aan een tijdperk van massale opsluiting van onze mensen." Wat er ook gebeurt, Tory Lanez is in ieder geval vastberaden om zijn medegevangenen te blijven ondersteunen.

Ster advertentie
Ster advertentie