Events

Het zusje van Katia

  1. Newschevron right
  2. Het zusje van Katia
Een 13 jarig lief Russisch meisje woont in Amsterdam Noord. Zij leeft met haar moeder en haar zusje Katia samen. Dé twee mensen in haar leven, naast oma, waar haar hele leven om draait. Maar biedt de familie ook wel de nodige liefde aan dit 13 jarig meisje? Het antwoord krijg je te zien in de film 'Het zusje van Katia'. De film gaat tijdens het Nederlands Film Festival in Utrecht vanavond in premiere.

En het publiek zal zeker meeleven met het meisje die zich de hele film voorstelt als 'het zusje van Katia'. Zij vertelt niet haar eigen naam en dat is al tekenend voor haar personage. Het meisje zorgt voor haar hardwerkende moeder die 's ochtends vroeg thuis komt, doet de boodschappen en schudt de kussens.

De film is dicht op de huid van 'het zusje van Katia' gedraaid. Als kijker voel je gewoon hoe klein en leeg haar wereldje is. Je ziet de grijze flats van Amsterdam Noord, het pontje over het IJ en de lege woning.
En dat is nog niet alles want moeder werkt als prostituee en haar paar jaar oudere zus Katia komt -ongelukkig in de liefde- in hetzelfde beroep terecht.
Er is weinig levensvreugde in Amsterdam Noord. Maar dit alles is zo gefilmd dat de hele film juist heel krachtig wordt.

'Het zusje van Katia' wordt voor het eerst vertoond tijdens het Nederlands Film Festival en dingt mee voor de Gouden Kalf, een filmprijs. Andere films die de prijs ook wel willen zijn o.a. Alibi, Brief voor de Koning en Bloedbroeders. Op de festivalhomepage vind je alle films per dag en op titel. Het festival is van 24 september tot met 3 oktober.

Trailer
{youtube}vyHT53O2dJo{/youtube}
Ster advertentie
Ster advertentie