Films, Series & TV

Vies 'Harry Potter'-kostuum uit tweede film geveild voor 80.000 pond

foto: Warner Bros.
  1. Newschevron right
  2. Vies 'Harry Potter'-kostuum uit tweede film geveild voor 80.000 pond

Harry Potter-fans hadden afgelopen week de mogelijkheid om een stukje magie in huis te halen. Op een veiling konden de fans bieden op een modderig Hogwarts-uniform die in een van de films werd gedragen door de inmiddels 33-jarige acteur Daniel Radcliffe. De fans moesten wel diep in de buidel tasten, want het bemodderde uniform werd uiteindelijk voor zo'n 80.000 pond verkocht.

Nepbloed en modder

Het uniform bestaat uit een Griffoendor-mantel, blouse, stropdas, trui, broek, schoenen en iconische bril. De kleding is niet in perfecte staat, alle behalve dat zelfs. In de omschrijving die bij het uniform werd geleverd staat namelijk dat de kleding opzettelijk versleten sporen vertoont, waaronder modder en nepbloed. Geen probleem voor de diehard fan die bereid was 80.000 pond voor het kostuum neer te leggen.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

519.000 pond

Op de veiling werden meerdere filmattributen uit verschillende films geveild. In vergelijking met het geld dat voor deze attributen is neergelegd, is de 80.000 pond voor het uniform nog niks. Zo werd de lightsaber van Ewan McGregor uit de Star Wars-film uit 2005 verkocht voor maar liefst 94.000 pond. Maar dat is nog niet alles. De winnaar van de avond was namelijk de Evil Clown Doll uit de film Poltergeist uit 1982: deze werd voor een gigantisch bedrag van wel 519.000 pond verkocht.

Serie

Eerder deze maand maakte Warner Bros. bekend dat de langverwachte Harry Potter-serie er eindelijk aan gaat komen. De televisiereeks is gebaseerd op de boeken van J.K. Rowling en moet zeker tien jaar lang gaan lopen. Elk seizoen richt zich specifiek op één boek uit de boekenreeks.

Volgens Rowling kunnen fans meer diepgang verwachten van de serie dan van de films. "Ik kijk ernaar uit om deel uit te maken van deze nieuwe bewerking die een zekere mate van diepgang en detail mogelijk maakt die alleen wordt geboden door een lange televisieserie."

Ster advertentie
Ster advertentie