Films, Series & TV

ICE dropt trailer van 'Superleeuwen'-docu over WK-sprookje Marokko

foto: YouTube: NPO Start
  1. Newschevron right
  2. ICE dropt trailer van 'Superleeuwen'-docu over WK-sprookje Marokko

ICE heeft een documentaire gemaakt over het WK-sprookje van het Marokkaanse voetbalelftal in Qatar. In de documentaire blikt ICE onder meer met een aantal spelers terug op de geweldige prestatie van Marokko op het WK. Vanaf maandag is er iedere week een aflevering te zien op de NPO en vandaag is de officiële trailer uitgekomen.

Superleeuwen

In vier afleveringen neemt ICE de kijker mee in het unieke historische verhaal van het Marokkaanse elftal. Hij spreekt in de documentaire met een aantal spelers van het team die in Nederland werden opgeleid: Zakaria Aboukhlal, Noussair Mazraoui, Sofyan Amrabat en Hakim Ziyech.

ICE beleefde het WK zelf vanuit Marokko, waar hij samen met zijn landgenoten genoot van het volksfeest. Met de documentaire wil ICE de diepere betekenis van de Marokkaanse trots onderzoeken en ontdekken hoe voetbal ons uiteindelijk écht kan verbinden, ongeacht onze achtergrond.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

WK Qatar

Er zijn inmiddels een aantal maanden voorbij sinds het einde van het WK voetbal, maar het voelt nog altijd als gisteren dat de straten rood en groen kleurden van vreugde. Nog nooit eerder wist een Afrikaans land de halve finale van een WK te behalen. Dat Marokko uiteindelijk in de halve finale werd uitgeschakeld door Frankrijk (2-0) en de troostfinale van Kroatië verloor, maakte niet meer uit. De Leeuwen van de Atlas hadden namelijk al de belangrijkste prijs veroverd: de harten van de hele wereld.

Ster advertentie
Ster advertentie