Films, Series & TV

Kees van der Spek aangevallen door oplichter: “Had me in mijn borst kunnen steken”

foto: ANP Kippafoto: ANP Kippa
  1. Newschevron right
  2. Kees van der Spek aangevallen door oplichter: “Had me in mijn borst kunnen steken”

Kees van der Spek is een van de dapperste personen ooit op de Nederlandse televisie. De programmamaker jaagt voornamelijk op oplichters en is dan ook niet bang om deze mensen hard te confronteren met hun gedrag. Onlangs ging het toch even bijna mis in Portugal. De zestigjarige Van der Spek werd namelijk door een wel heel agressieve oplichter aangevallen.

Oplichter in Portugal troggelt vrouw van 15.000 euro

Voor het programma Kees van der Spek ontmaskert, reisde de programmaker af naar Portugal. Daar sprak Kees van der Spek af met de Nederlandse Arlinda die nu deels woonachtig is in Portugal. De vrouw verloor haar zoon toen hij 35-jaar oud was. In Portugal leerde Arlinda Adilson kennen. De man vertelde aan haar dat ook hij een zoon heeft verloren. De twee kregen een persoonlijke band en Adilson kwam later met het idee om “samen een restaurant te beginnen”. De man vroeg Arlinda om een investering van 15.000 euro om het plan te realiseren. Arlinda vertrouwde Adilson en gaf hem het geld waarna hij met de noorderzon vertrok. Hij blokkeerde de Nederlandse vrouw op elk medium. Uiteindelijk confronteerde Arlinda haar oplichter. De man betuigde spijt en beloofde dat hij het geld in termijnen terug zou geven.

foto: RTL5

Kees van der Spek bijna neergestoken door oplichter

Kees van der Spek bijna neergestoken door oplichter

Dat Kees van der Spek zich er uiteindelijk mee moest bemoeien met zijn programma Kees van der Spek ontmaskert, was niet omdat Adilson het geld netjes heeft terugbetaald. De programmamaker werd door de vrouw ingeschakeld omdat Adilson zijn belofte niet nakwam. Tijdens de eerste confrontatie van Van der Spek met de oplichter dreigde hij de presentator aan te klagen. Ook kwam aan het licht dat de man helemaal geen overleden zoon heeft. Tijdens de tweede confrontatie verloor Adilson zijn zelfbeheersing en viel hij de Kees van der Spek aan. Zo gaf hij hem een tik op zijn nek en dreigde hij de programmamaker zelfs neer te steken met een schroevendraaier. Van der Spek en zijn team kozen eieren voor hun geld en gingen ervandoor met de auto. “Voor hetzelfde geld steekt hij je met een schroevendraaier in je borst”, aldus de tv-persoonlijkheid.

Kees van der Spek en Arlinda besloten kort na de bedreiging om aangifte te doen. Het geld is tot op de dag van vandaag nooit terugbetaald.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie