Films, Series & TV

Non uit 'The Nun II' sleept filmstudio Warner Bros. voor de rechter

foto: YouTube: Warner Bros. Pictures
  1. Newschevron right
  2. Non uit 'The Nun II' sleept filmstudio Warner Bros. voor de rechter

Als er één iemand is waar je geen problemen mee wilt, is het wel Valak uit The Nun. Helaas heeft Warner Bros. het met haar aan de stok gekregen, want de angstaanjagende non sleept de filmstudio voor de rechter.

Recht op meer geld

Actrice Bonnie Aarons nam in 2018 de rol van Valak op zich in de horrorfilm The Nun. De spin-off van The Conjuring werd een groot succes, waardoor Aarons gevraagd is om terug te keren voor het aankomende The Nun II. Voor haar rol in het origineel ontving de actrice ongeveer 366.000 dollar (inclusief bonussen). Volgens Aarons is dat echter niet het gehele bedrag waar ze recht op heeft. Zo staat in de aanklacht, die is ingezien door Insider, dat ze van Warner Bros. een deel van de inkomsten van de merchandise die gebaseerd is op de non krijgt. "In plaats van transparant te zijn, verbergt Warner Bros. het werkelijke bedrag waar Aarons recht op heeft. Ondertussen blijven ze haar uitbuiten", zo valt te lezen in de aanklacht.

Groot succes

The Nun kwam in 2018 uit en werd onverwachts een groot succes. De film leverde ondanks vele negatieve recensies wereldwijd meer dan 365 miljoen dollar op. Daarmee is het tot de dag van vandaag het succesvolste project in The Conjuring-reeks.

The Nun II

Ondanks de rechtszaak jaagt Aarons bioscoopbezoekers vanaf 7 september wederom de stuipen op het lijf als Valak in The Nun II. De film speelt zich vier jaar na het eerste deel af, dit keer in Frankrijk. Nadat er een priester vermoord wordt, gaat zuster Irene opnieuw op onderzoek uit. Op die manier komt ze erachter dat de Valak nog altijd een appeltje met haar te schillen heeft.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie