Food
Ramadanrecept: De Chebakia van Ellouisa
- News
- Ramadanrecept: De Chebakia van Ellouisa
De ramadan is een maand van bezinning, reiniging en spiritualiteit. Maar de ramadan is veel meer dan dat. Het is een periode van liefde, saamhorigheid en reflectie, gezelligheid, samenzijn en daarbij hoort natuurlijk ook lekker eten aan het einde van de dag samen met vrienden en familie. Op FunX.nl delen we de komende tijd een aantal ramadanrecepten. Vandaag: de chebakia van Ellouisa Cooking.
Ingrediënten voor 50 stuks:
- 500 gr bloem
- 100 gr geroosterde sesam
- 30 gr fijngemalen amandelen
- 50 gr gesmolten boter
- 2 tl azijn
- 3 el oranjebloesemwater (mazhar)
- 1 tl kaneel
- 1 tl fijngemalen anijszaad
- Half zakje bakpoeder
- Halve tl gist
- Mespunt saffraanpoeder (hoeft niet)
- 1 fles zonnebloemolie
- 1 pot honing (500gr)
- Sesamzaadjes of gehakte amandelen
Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.
Bereiding
- Maal het sesamzaad fijn in een hakmolen, het moet een soort poeder worden.
- Meng met de bloem, amandelen, anijszaad, kaneel, bakpoeder, saffraanpoeder en gist.
- Voeg het azijn en de boter toe en doe ook het oranjebloesemwater erbij.
- Meng met de bloem, amandelen, anijszaad, kaneel, bakpoeder, saffraanpoeder en gist.
- Voeg het azijn en de boter toe en doe ook het oranjebloesemwater erbij.
- Meng goed met je handen en doe er dan water bij tot je een samenhangend deeg hebt. Kneed deze deegbal voor zeker 10 minuten tot het mooi soepel is.
- Verdeel in 4 bollen en laat ze in een plastic zak een kwartier in de koelkast rusten.
- Rol elke bol uit tot een lange dunne plak (van een paar mm dik). Je kunt eventueel ook een pastamachine gebruiken, maar dit hoeft niet perse. Hoe dunner het deeg, hoe krokanter de chebakia's worden.
- Snijd met een pastarollertje een lange rechthoek van ongeveer 9 cm breed uit het deeg. Maak dan rechthoekjes van zo'n 5 cm breed en maak hier 4 sneetjes in de lengte in, waarbij je niet helemaal doorsnijd tot het einde.
- Snijd met een pastarollertje een lange rechthoek van ongeveer 9 cm breed uit het deeg. Maak dan rechthoekjes van zo'n 5 cm breed en maak hier 4 sneetjes in de lengte in, waarbij je niet helemaal doorsnijd tot het einde.
- Voor het vouwen: kijk de video, waar Ellouisa je twee manieren laat zien: de traditionele en een simpelere versie.
- Leg de chebakia's die je klaar hebt op een dienblad of groot bord.
- Leg de chebakia's die je klaar hebt op een dienblad of groot bord.
- Als je alles hebt gevouwen, verhit je de olie tot hij heet is (steek er een steel van een houten lepel in, ontstaan er bubbeltjes, dan is hij heet genoeg). Zet dan het vuur lager.
- Leg er voorzichtig wat chebakia's in en bak ze aan beide zijden tot ze goudbruin zijn.
- Verwarm ondertussen de honing au bain marie en laat de gebakken en uitgelekte chebakia's hier steeds een paar minuten in zwemmen.
- Laat ze daarna uitlekken in een vergiet en bestrooi met sesamzaad of gehakte amandelen.
- Verwarm ondertussen de honing au bain marie en laat de gebakken en uitgelekte chebakia's hier steeds een paar minuten in zwemmen.
- Laat ze daarna uitlekken in een vergiet en bestrooi met sesamzaad of gehakte amandelen.
Ster advertentie
Ster advertentie
Lees ook
Food
Brabanders bakken friet in verwoeste oorlogsgebieden: "Sommigen huilen van blijdschap"Food
Man kiest vegan maaltijd in vliegtuig en krijgt banaanFood
Domino's verliest strijd van traditionele pizzeria's en vertrekt uit ItaliëFood
Black owner Ulrika Menig heeft de Crompouce ontwikkeld: "Enige credit voor mijn harde werk is op zijn plaats"