Food
Recept: Antilliaanse kaasballetjes
- News
- Recept: Antilliaanse kaasballetjes
Kaasballetjes zijn een makkelijke en snelle toevoeging aan elk feestbuffet. Ze zijn in een handomdraai gemaakt en bijna iedereen kan ze waarderen. Het is altijd leuk om warme hapjes te serveren op een feest en hiervan maak je er héél snel héél veel! Met dit recept maak je zo'n 50 kaasballetjes. Jurino van Antilliaans-eten.nl is langs geweest bij FunX en heeft gelijk dit heerlijke hapje gedeeld met ons!
INGREDIËNTEN:
- 3 eieren
- 1 zakje bakpoeder
- 500 gram geraspte belegen kaas
- 200 gram bloem
- 3 eetlepels water
- 1/2 theelepel zwarte peper
- 1/2 theelepel zout
- Zonnebloemolie om in te frituren
BEREIDING
- Roer alle droge ingrediënten (de bloem, het bakpoeder, de peper, het zout en de kaas) goed door elkaar.
- Voeg hieraan de eieren en het water toe en maak van het geheel een deeg.
- Als het deeg te droog is en in kruimels uit elkaar valt, kun je meer water toevoegen.
- Vorm kleine balletjes van het deeg, zo groot als een knikker Let op: door het bakpoeder zal het deeg gaan uitzetten en worden de balletjes uiteindelijk groter!
- Verhit de zonnebloemolie tot ongeveer 180 graden en frituur de kaasballetjes hierin tot ze goudgeel van kleur zijn.
- Dit duurt niet lang (ongeveer 2 minuten) dus blijf erbij!
- Laat de balletjes uitlekken op keukenpapier en serveer als ze nog warm zijn.
Ster advertentie
Ster advertentie