Food

Walnoten- dadelcake recept van Keuringsdienst van Waarde

  1. Newschevron right
  2. Walnoten- dadelcake recept van Keuringsdienst van Waarde

Gisteravond is het nieuwe seizoen begonnen van Keuringsdienst van Waarde. Deze week ging het over dadels. De vraag was of de dadels extra gezoet waren met suiker of niet. Ook kwamen de larfjes die je soms in dadels vindt aan bod. Laat je niet afschrikken door die kleine beestjes in je dadels, want ze doen niks. En als je het echt wil voorkomen dan open je de dadels gewoon en kijk je of het schoon is van binnen.

Hieronder vind je de aflevering, maar ook het recept van de walnoten- dadelcake die gemaakt werd in de aflevering!

Ingrediënten

  • 200 g zelfrijzend bakmeel
  • 110 g zachte boter
  • 2 eieren
  • 125 ml melk
  • 75 g lichtbruine basterdsuiker
  • 75 g fijngesneden dadels
  • 25 g gehakte walnoten

Bereiding:

  1. Oven voorverwarmen op 190°C. Cakevorm bekleden met bakpapier.
  2. Het bakmeel zeef je in een grote kom. Rol met je vingers de zachte boter erdoor zodat je kruimels krijgt. Voeg de dadels, walnoten en basterdsuiker toe en kneed goed door.
  3. Klop de eieren door de melk en voeg aan het meelmengsel toe. Meng het tot een geheel.
  4. Lepel het mengsel in het cakeblik en laat gedurende 60-75 minuten in het midden van de oven goudbruin worden. De cake is klaar als hij terugveert als je het in het midden lichtjes aandrukt.
  5. Haal het uit de oven en laat het afkoelen tot je de cake kunt aanraken. Keer de cake dan om op een rooster en haal het bakpapier van de cake. Laat nu verder afkoelen. Serveer in dikke plakken.

Tip: serveer het met wat ongezouten boter.

En eet smakelijk!

Ster advertentie
Ster advertentie