High tea International: zoete loempia's uit China
- News
- High tea International: zoete loempia's uit China
De komende weken vind je elke week een high tea recept bij FunX Food. Elke week maakt een foodblogger een zoetigheid uit een bepaald land die je thuis heel gemakkelijk kan maken.
Deze week hebben we foodblogger Sam van Mrhungry_sam. Hij heeft deze heerlijke Nutella bananen loempia's gemaakt.
Oorsprong Loempia's
Sam geeft aan dat loempia's uit Azië komen. "Later is het overgewaaid naar het Westen. Wij serveren het meestal met het Chinese Nieuwjaar. Dat is ook de belangrijkste feestdag van China en dan zijn loempia's onmisbaar."
"Iedereen heeft wel een keer in zijn leven loempia's gegeten. Maar dit keer breng ik jullie wat anders. In plaats van de loempia's met mie en kip erin, heb ik loempia's gemaakt met Nutella en banaan. Heerlijke en smeuïge loempia's die perfect passen bij een high tea."
Sam sluit het af met "Impress yourself and your friends"
Nutella bananen loempia's
Ingrediënten
- 12 loempiavellen
- 2 bananen
- 100-150 gram Nutella
- 800 ml olie (om mee te bakken)
Bereiding:
- Haal de loempiavellen uit de vriezer, laat ze eerst goed ontdooien voordat je ze gebruikt.
- Schil de bananen en verdeel de bananen in 3 stukken. Deze stukken halveer je dan weer in de lengte.
- Leg een loempiavel op je snijplank met de punt naar jou toe.
- Doe in het midden van het vel ongeveer een halve theelepel Nutella.
- Leg een stuk banaan op de Nutella en vouw de punt die naar jouw kant staat over de banaan en de Nutella heen. Trek het strak naar jou toe, maar doe dit wel voorzichtig.
- Rol het 1 keer op en vouw de punten van links en rechts naar binnen toe.
- Rol het nu verder op en doe een beetje water bij het einde van je loempia vel. Dit zorgt ervoor dat de loempia niet uit elkaar valt.
- Zet een pan op met olie. Laat dit goed heet worden. Je kan de olie testen door een stukje loempiavel erin te doen.
- Dompel de loempia's voorzichtig in de pan en bak ze ongeveer 4 minuten tot beide kanten mooi goudbruin zijn.
- Haal ze eruit en eet smakelijk!
Tips van de Sam:
- Als je het nog zoeter wil maken, kan je meer Nutella gebruiken.
- Strooi poedersuiker over de loempia's voor extra smaak
Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.
Lees ook
Food
Black owner Ulrika Menig heeft de Crompouce ontwikkeld: "Enige credit voor mijn harde werk is op zijn plaats"Food
Brabanders bakken friet in verwoeste oorlogsgebieden: "Sommigen huilen van blijdschap"Food
Kipliefhebbers verbazen zich over muntchocoladedipsaus van Koreaanse KFCFood
Internet gaat los op KFC's kruising tussen pizza en gefrituurde kip: Chizza