Food

Pannenkoekdag: Recept speltpannenkoek

  1. Newschevron right
  2. Pannenkoekdag: Recept speltpannenkoek

Pannenkoeken hebben we in verschillende soorten en maten. Sommigen eten ze het liefst naturel of met stroop, banaan, vlees of kaas. De geur van pannenkoeken geeft bij veel mensen ook een nostalgisch gevoel.

Vandaag is het de Nationale Pannenkoekdag. Op deze dag staan wij even stil bij de heerlijke pannenkoeken. Tijdens Nationale Pannenkoekdag zullen 878 basisscholen bijvoorbeeld pannenkoeken bakken voor ouderen.

Ook jij kan vanavond pannenkoeken bakken en genieten van deze heerlijke dag. Hieronder vind je het recept van Lovely Foodies!

Ingrediënten

  • 300 gram speltmeel*
  • 3 eieren
  • 300 ml karnemelk**
  • 300 ml melk
  • snufje zout
  • olie om te bakken

Beleg pannenkoek:

  • Chocoladepasta
  • Aardbeien

Bereiding

  1. Mix alle ingrediënten door elkaar.
  2. Doe een scheutje olie in een warme pan.
  3. Gebruik een pollepel, vul die met het beslag en doe dat in een pan.
  4. Bak het aan beide kanten even goudbruin en leg het op een bord
  5. Beleg de pannenkoek voor de helft met chocoladepasta en voeg er gesneden aardbeien aan toe.
  6. Vouw de pannenkoek dicht en rol de pannenkoek op.
  7. Versier het nog met chocolade en extra aardbeitjes

En eet smakelijk!

* Speltmeel kan je vervangen door gewone bloem

** De karnemelk kan je vervangen door 300 ml normale melk

Ster advertentie
Ster advertentie