Tata-les #2: Tajine
- News
- Tata-les #2: Tajine
Kifesh je eet niet uit een tajine? De tajine is een stoofpot van aardewerk en is volgens chef Nadia Zerouali lekker voor van alles van eitjes tot vlees en zelfs voor op de barbecue. Nadia legt bij Rutger in Jouw Stad Utrecht uit hoe je tajine uitspreekt én wat je ermee kan!
Tajinerecept
Als instapgerecht tipt Nadia een tajinegerecht van rapper Sef uit haar boek Melk & Dadels. Hij leerde van zijn vader om heerlijke gehaktballetjes in tomatensaus te maken "Daar moet je echt mee beginnen!" zegt ze bij FunX.
Sef's Marokkaanse gehaktballen uit 'Melk & Dadels'
Voor 4 personen:
400 g rundergehakt
2 uien, gesnipperd
¼ bosje peterselie, fijngehak
3 tomaten, in stukjes
2 tl gemberpoeder
2 tl komijnpoeder
2 tl paprikapoeder
Olijfolie
4 eieren
Meng het gehakt met de helft van de ui, peterselie, peper en zout en alle specerijen.
Vorm kleine balletjes van het gehakt.
Verhit een scheutje olie in een tagine en bak de balletjes rondom bruin.
Voeg de rest van de uien, de stukjes tomaat, een scheutje water en desgewenst nog wat paprikapoeder, peper en zout toe.
Laat met het deksel op de tagine rustig gaar worden.
Breek als de gehaktballetjes gaar zijn de eieren erboven en laat met het deksel op de tagine het eiwit stollen.