Ramadanrecept Nadia en Merijn: Turkse mezze
- News
- Ramadanrecept Nadia en Merijn: Turkse mezze
FunX reporter Yahia is opnieuw de keuken ingedoken met het culinaire kookduo Nadia Zerouali en Merijn Tol, bekend van 24Kitchen! Tijdens de Ramadan maken ze iedere week een nieuw ramadanrecept. Vandaag gaan we voor de Turkse ramadan snack Mezze (recept staat onder de video).
TURKSE MEZZE (4 personen)
- 1 sucuk (Turkse knoflookworst)
- Sumak
- Turkse witte kaas (peynir), halloumi kaas
- 4 rijpe tomaten
- Zwarte en groene olijven
- Bosje munt
- Bosje peterselie
- Turks brood
Bereidingswijze
Snijd de sucuk in plakjes en bak goudbruin met wat sumak. Verbrokkel de witte kaas een beetje, snijd de halloumi in plakken en de tomaten in partjes. Snijd de kruiden kort af. Neem een groot bord of schaal en verdeel de sucuk, de kaas, de tomaat, de takjes munt en peterselie, de olijven erover. Geef het brood en evt. nog wat olijfolie bij. Ook lekker is het om nog wat basterma (Turkse pastrami) en partjes rauwe ui erbij te leggen. Eet en combineer naar hartenlust.
Lees ook
Food
Internet gaat los op KFC's kruising tussen pizza en gefrituurde kip: ChizzaFood
Brabanders bakken friet in verwoeste oorlogsgebieden: "Sommigen huilen van blijdschap"Food
Black owner Ulrika Menig heeft de Crompouce ontwikkeld: "Enige credit voor mijn harde werk is op zijn plaats"Food
Man kiest vegan maaltijd in vliegtuig en krijgt banaan