Food
High tea International: Dadel- vijgenballetjes
- News
- High tea International: Dadel- vijgenballetjes
De komende weken vind je elke week een high tea recept bij FunX Food. Elke week maakt een foodblogger een zoetigheid uit een bepaald land die je thuis heel gemakkelijk kan maken.
Deze week hebben we health- en styleblogger Jamila van Jamilawinwood.com. Zij heeft deze heerlijke dadel- en vijgenballetjes gemaakt, geïnspireerd door de zoetigheden in Marokko. Deze dadel- en vijgenballetjes zijn een lekkere zoete snack zonder toegevoegde suikers en ideaal voor een high tea. Ze zijn makkelijk en snel te maken, je hebt weinig ingrediënten nodig en ze zijn gewoon ontzettend lekker!
Dadel- vijgenballetjes
Ingrediënten
- 1 el ongebrande, ongezouten cashewnoten
- 2 gedroogde vijgen
- 3 dadels, om het deeg wat smeuïger te maken
- 1 tl kaneel
- 1 tl kokosolie (als het deeg erg droog blijft)
- sesamzaad
Bereiding:
- Doe alle ingrediënten in je keukenmachine.
- Laat je keukenmachine draaien totdat het een kleverig geheel is geworden en de nootjes en het gedroogde fruit fijn gehakt zijn.
- Draai kleine balletjes en rol de balletjes door de sesam.
- Zet het bordje met de balletjes nog even in de koelkast om de balletjes iets steviger te laten worden.
Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.
Ster advertentie
Ster advertentie
Lees ook
Food
Black owner Ulrika Menig heeft de Crompouce ontwikkeld: "Enige credit voor mijn harde werk is op zijn plaats"Food
Kipliefhebbers verbazen zich over muntchocoladedipsaus van Koreaanse KFCFood
Brabanders bakken friet in verwoeste oorlogsgebieden: "Sommigen huilen van blijdschap"Food
Man kiest vegan maaltijd in vliegtuig en krijgt banaan