Food

Recept: Pancakes in de kleuren van de Surinaamse vlag

  1. Newschevron right
  2. Recept: Pancakes in de kleuren van de Surinaamse vlag

Op 25 november 1975 werd Suriname onafhankelijk van Nederland. En dat kun je natuurlijk niet zomaar voorbij laten gaan! Op ThisGirlCanCook staat het perfecte recept voor vandaag, namelijk Surinaamse pancakes met natuurlijke kleurstoffen. Voor de groene kleur werd matcha gebruikt, een groene theesoort die wordt vermalen tot poeder. Voor de rode kleur werd bietenpoeder gebruikt. Voor de wit/gele pannenkoekjes is geen kleurstof nodig.

Ingrediënten

  • 250 gram tarwe- of speltbloem
  • 1 theelepel baking soda
  • 2 theelepels bakpoeder
  • ½ theelepel zout
  • 2 eieren
  • 720 milliliter karnemelk
  • 60 gram boter, gesmolten en extra om de pan mee in te vetten
  • 1 eetlepel matcha
  • 1 eetlepel bietenpoeder
  • Optioneel: 50 gram suiker

Bereiding

1. Verwarm de oven voor op 90 graden.

2. Verhit de koekenpan.

3. Meng de bloem, baking soda, bakpoeder, zout (en eventueel suiker) met een garde in een grote mengkom.

4. Kluts de eieren licht en voeg die samen met de karnemelk en gesmolten boter toe aan bovenstaande ingrediënten.

5. Meng niet te hard: je moet nog kleine tot middelgrote klonten zien in het beslag.

6. Verdeel het beslag in drie gelijke delen over drie kommen.

7. Voeg aan een van de kommen de matcha toe en aan een van de andere het bietenpoeder. Roer goed door tot het hele beslag is gekleurd. Je kunt nu drie verschillende kleuren pannenkoeken maken.

8. Veeg met een kwastje wat boter in de pan of voeg er een smeltend klontje boter aan toe.

9. Giet met een ijsschep of een maatschep ter grootte van een halve cup drie hoopjes in de verwarmde pan. De hoopjes moeten niet zo dun zijn als gewone pannenkoeken en je hoeft ze ook niet uit te spreiden, dat gaat vanzelf. Wil je grotere pancakes? Gebruik dan twee derde van een cup.

10. Draai, als de randen droog zijn en er bubbels zijn ontstaan in het midden (dit duurt ongeveer twee minuten), de pannenkoekjes om. Ze zijn klaar als de onderkant ook goudbruin is (na ongeveer een minuut).

11. Bewaar de pannenkoeken in de voorverwarmde oven tot je ze allemaal hebt gebakken.

12. Serveer met maple syrup/pannenkoekenstroop/honing en vers fruit.

Voilà, hier het eindresultaat:

Bekijk het originele recept hier.

Ster advertentie
Ster advertentie